Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Tot mai multe sancţiuni au fost impuse pentru Rusia. Este motivul pentru care liderul Dumei de Stat a venit cu un avertisment, precizând că europenii vor fi aceia care vor avea de plătit pentru aceste sancţiuni.

Viaceslav Volodin a avertizat că sancțiunile europene asupra Rusiei vor aduce numeroase costuri pentru companiile și cetățenii din Uniunea Europeană și de acestea vor profita SUA, arată publicaţia Gândul.ro.

Volodin, Liderul Dumei de Stat, ameninţă Europa: “Toate costurile vor fi suportate, pe viitor, de statele UE”

Evident, prin promovarea de sancțiuni împotriva furnizării ruse de energie, Washingtonul vrea să ocupe piața europeană. Procentul de petrol american livrat în Europa este de 8%, iar cel de gaze de 6%. Creșterea prețurilor la energie este în planul SUA. Toate costurile vor fi suportate pe viitor de statele UE. Acestea carevor fi nevoite să cumpere combustibil fosil de la SUA, la un preț mai mare. Totul cade pe umerii companiilor și cetățenilor europeni”, a scris Volodin pe Telegram, potrivit Interfax.

În prezent, Rusia este un exportator uriaș de petrol și gaze naturale către UE. Cotele de piață sunt de 45%, respectiv 27%

Cu toate acestea, Statele Unite au avertizat Europa să nu mai importe energie de la ruși. Acest avertisment a fost etichetat de către liderul Dumei de Stat drept “un pas dezavantajos pentru Europa însăși”.

Dincolo de acest aspect, prin obligarea companiilor străine să sancționeze Rusia, SUA și autoritățile UE lovesc în afacerile tuturor, a mai precizat Volodin.

Oficialul rus: “Odată ce pleci de pe piața rusească, vei reveni cu greu și lucrul acesta a fost demonstrat în 2014”

Este extrem de important pentru guvern și Duma de Stat să găsească soluții pentru păstrarea locurilor de muncă ale oamenilor, după plecarea companiilor străine. Aici am putea avea o abordare foarte diferită”, a spus Volodin.

Duma de Stat este camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse, (camera superioară a legislativului fiind Sovietul Federației Ruse). Își are sediul la Moscova, în apropierea pieții Manejului. Membrii acestei camere se numesc deputați.

Duma de Stat a înlocuit Sovietul Suprem, ca urmare a noii constituții promulgate de Boris Elțin după încheierea crizei constituționale din 1993 și aprobate prin referendum de cetățenii ruși.

Articolul precedentVoluntarii străini care luptă pentru Ucraina vor primi cetățenia ucraineană
Articolul următorRusia continuă propaganda: Zelenski s-ar ascunde în Braşov
Jurnalist full-time / Pesimist part-time