Sursa foto: Facebook

Yevhen Yenin, prim-adjunctul ministrului de Interne, a anunțat că toți străinii care au decis să se alăture armatei ucrainene pentru a continua războiul împotriva Rusiei vor putea opta, dacă doresc, pentru cetățenia ucraineană.

Până acum, peste 20.000 de voluntari străini din 52 de țări s-au alăturat forțelor ucrainene începând cu data de 6 martie. Aceștia vor servi într-o Legiune Internațională nou creată, informează G4media.

De asemenea, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, i-a îndemnat pe toți ucrainenii care locuiesc în alte țări să înceapă o campanie de promovare a Ucrainei pentru a adera la blocul comunitar european.

„Primii voluntari ai Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei sunt deja pe poziții la periferia Kievului. Voluntari din SUA, Marea Britanie, Suedia, Lituania, Mexic și chiar India”, se arată într-o postare pe Facebook făcută de forțele armate ucrainene.

Vladimir Putin își întărește, de asemenea, armata cu luptători străini din Orient

Cetățenii străini care luptă pentru Ucraina s-au alăturat forțelor ucrainene încă din 2014, când separatiștii proruși au ocupat regiunea Donbas. În ultimii ani, numărul acesta a crescut, iar de la începutul războiului, mii de voluntari străini s-au oferit să lupte pentru oprirea invaziei rusești.

Dacă Ucraina primește sprijin din partea a mii de soldați din toate colțurile lumii, Rusia a decis să își aducă „propria Legiune Internațională”, oficialii de la Kremlin apelând la luptătorii sirieni, în speranța că vor reuși să preia controlul asupra capitalei Ucrainei.  Potrivit Deir Ezzor, Siria, Kremlinul le-a oferit voluntarilor între 200 și 300 de dolari pentru a „merge în Ucraina” ca gărzi de corp, pentru misiuni „de pace.”

Reamintim că Danemarca și Marea Britanie au dat undă verde cetățenilor lor, care doresc să lupte împotriva rușilor, să facă parte din Legiunea Internațională a Ucrainei. Cu toate acestea însă, amiralul Tony Radakin, şeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, a precizat că „ilegal și inutil” ca britanicii să lupte împotriva rușilor.

De la începutul războiului și până acum, peste 12.000 de soldați ruși au fost uciși și peste 300 de civili. De asemenea, 2 milioane de oameni au decis să fugă din calea războiului în statele vecine, majoritatea fiind copii.

Zelenski: „Pentru oamenii care se apără atât de eroic va veni „după război”

Articolul precedentZelenski: „Pentru oamenii care se apără atât de eroic va veni „după război”
Articolul următorLiderul Dumei de Stat: “Totul cade pe umerii companiilor și cetățenilor europeni”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.