Sursa foto: Hotnews

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a salutat faptul că Statele Unite și Marea Britanie au decis interzicerea importurilor de petrol rusesc. Acesta a declarat că fie Rusia va respecta dreptul internațional și va renunța la războaie, fie nu va mai avea bani pentru a începe războaie.

De asemenea, liderul de la Kiev a spus că „se va găsi altă benzinărie”, menționând că statul „terorist” va slăbi mult din punct de vedere economic, politic și ideologic.

Totodată, Zelenski a lăudat pe rușii care ies în stradă în fiecare zi și luptă pentru Ucraina și poporul său, dar și pentru ei înșiși, împotriva dictaturii instaurate de către Vladimir Putin.

Președintele Ucrainei, mesaj către țările din Occident: „Războiul trebuie să se termine”

„Este necesar să ne aşezăm la masa negocierilor, dar pentru discuţii oneste şi de fond şi în interesul oamenilor, nu pentru o veche ambiţie criminală. Lumea nu crede în viitorul Rusiei, nu vorbeşte despre asta. Nu există un singur cuvânt, nicio singură perspectivă. Ei vorbesc despre noi, ne ajută. Sunt gata să ne ajute cu reconstrucţia după război. Pentru că toată lumea a văzut că, pentru oamenii care se apără atât de eroic, va veni „după război”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit news.ro.

De asemenea, președintele Ucrainei a transmis un mesaj și celor din Berdiansk, Melitopol şi Oleşki, precizând că acele coridoare umanitare vor fi deschise, „indiferent de câte ori vor fi opriți de gloanțe.” „Doar timpul te desparte de libertate. Timp scurt. Crede în acest lucru. Eu cred”, a spus Zelenski.

În încheierea mesajului său, președintele ucrainean a afirmat că sute de oameni sunt salvați zilnic, iar ajutorul umanitar „a fost livrat.” Mai mult, acesta a menționat faptul că este doar „o mică parte din ceea ce trebuie făcut”, iar „monștrii” trag pe căile de evacuare și blochează livrarea de lucruri esențiale civililor pentru ca ucrainenii să ajungă în acel punct să accepte ajutorul invadatorilor.

„Este o tortură deliberată, sistemică, organizată de statul lor, care ne este străină şi nemiloasă tuturor, chiar şi propriilor cetăţeni”, a conchis Volodimir Zelenski.

Joe Biden: Statele Unite interzic importurile de gaze naturale și petrol din Rusia

Articolul precedentRafila: “Nimeni din România nu trebuie să ia pastile de iod”
Articolul următorVoluntarii străini care luptă pentru Ucraina vor primi cetățenia ucraineană
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.