Captură video
Captură video

Propaganda Kremlinului susține că Zelenski nu este la Kiev, ci în România, la Brașov.

Afirmaţia aparţine unui ziar ai cărui jurnalişti insistă că au analizat inculsiv mobilierul din camerele de unde preşedintele Ucrainei transmitea discursurile.

Ria Novosti, un ziar care răspândește propaganda Kremlinului, susține că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu se află la Kiev, într-un buncăr, precizează HotNews.

Conform ziarului din Rusia, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-ar afla la Brașov, în România

Ria.ru încearcă să susțină această teză citându-i pe cei din proiectul „War on Fake” care se chinuie să demonstreze că înregistrările lui Zelinski din buncăr sunt editate și trucate, mai arată sursa citată.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram… Locația probabilă a lui Zelensky este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, scrie Ria.ru.

Zelenski a înregistrat un videoclip marți, ca dovadă că este la Kiev. Totuşi, canalul „War of Fake” notează că filmarea ar putea fi editată: ”Dispare din cadru tabloul aflat în spatele lui Zelenski, iar președintele are coafuri diferite”.

Zvonurile vin în condiţiile în care, în cursul zilei de ieri, 8 martie, patru elicoptere din Ucraina au ajuns pe teritoriul țării noastre. Aeronavele au ajuns în România pentru reparaţii

Este posibil ca avioanele să-l transporte pe Zelenski și echipa sa”, a anunțat propaganda rusească.

Cele patru elicoptere din Ucraina au aterizat pe Aeroportul din Iași. De acolo, au plecat spre Brașov, pentru reparaţii. Aeronavele nu erau înarmate, fiind configurate pentru executarea misiunilor civile.

Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare”, au anunțat, marți, reprezentanții MApN.

Articolul precedentLiderul Dumei de Stat: “Totul cade pe umerii companiilor și cetățenilor europeni”
Articolul următorJaponia se implică în războiul dintre Rusia și Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time