Sursă foto: Gândul.ro
Sursă foto: Gândul.ro

Japonia a decis să intervină în sprijinul unei țări aflate sub atac. Potrivit CNN, forțele de autoapărare ale Japoniei au decis să trimită veste antiglonț în Ucraina soldaților ucraineni.

Este pentru prima dată când Japonia decide să trimită veste antiglonț în țări străine, aceasta trebuind să își susțină, în continuare, constituția pacifistă de după 1945.

Ministerul Apărării din Japonia a anunțat că prevederile care interzic transferul de provizii către alte state care se află în conflict au fost modificate pentru a permite ca veștile antiglonț să ajungă în Ucraina.

Războiul pornit de Putin unește întreaga lume liberă

Echipamentul militar a fost trimis marți cu un avion al Forțelor de Autoapărare a Japoniei care a plecat de la baza aeriană Komaki din prefectura Aichi. Donația a fost posibilă după ce ministrul Apărării a Ucrainei a făcut o solicitare directă Japoniei.

De asemenea, oficialii japonezi au declarat că în următoarele zile vor trimite alimente, produse de igienă, generatoarea de energie și corturi de iarnă, informează Ministerul Apărării.

Hirokazu Matsuno a declarat, marți, că este de „importanță critică” pentru securitatea întregii lumi ca Ucraina să fie susținută și sprijinită împotriva atacurilor rusești. Acesta a amintit faptul că ajutorul Japoniei nu va consta în arme letale.

Totodată, 70 de japonezi, au decis să se alăture Legiunii Internaționale de partea Ucrainei pentru a lupta împotriva Rusiei. Dintre aceștia, 50 au fost membri ai Forțelor de Autoapărare ale Japoniei, iar doi sunt veterani ai Legiunii Străine Franceze.

Purătorul de cuvânt al Ambasadei Ucrainei în Japonia a precizat, în urmă cu câteva zile, că a primit mai multe apeluri prin care zeci de persoane s-au oferit să lupte pentru Ucraina.

De asemenea, Japonia a recomandat cetățenilor japonezi să renunțe la călătoriile în Ucraina.

„Ministerul japonez de Externe a emis un avertisment de evacuare pentru toţi cei aflaţi în Ucraina şi dorim ca oamenii să oprească orice călătorie în Ucraina, indiferent de scopul vizitei”, se arată în comunicatul de presă.

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentRusia continuă propaganda: Zelenski s-ar ascunde în Braşov
Articolul următorEstonia avertizează:“Ce este mai rău urmează să vină”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.