Foamete
Foamete, Sursa foto: Agrobusiness


Pandemia de covid, războiul din Ucraina, schimbările climatice sunt factori care conduc la accentuarea foametei la nivel mondial, fenomen care a crescut anul trecut, se arată în raportul ONU publicat miercuri. Din aceste cauze, există pericolul ca în acest an să aibă loc o migraţie în masă la o ”scară fără precedent”, potrivit agenţiilor ONU, potrivit g4media.ro.

Intensificarea conflictelor, schimbările climatice, şocurile economice şi inegalităţile vor avea implicaţii ”potenţial serioase” pentru securitatea alimentară şi nutriţie, potrivit raportului ONU

”Rezultatul va fi destabilizarea globală, foametea şi migraţia în masă la o scară fără precedent. Trebuie să acţionăm astăzi pentru a preveni această catastrofă care se profilează”, a declarat directorul general al PAM, David Beasley.

”Există un pericol real că aceste cifre vor creşte şi mai mult în lunile următoare”, a spus acesta. El a adăugat că majorarea preţurilor la alimente, combustibil şi îngrăşăminte, cauzate de războiul Rusia-Ucraina, vor produce foamete în multe țări din lume.

828 de milioane de oameni, ceea ce reprezintă 10% din populaţia lumii, au fost afectaţi de foamete anul trecut

Numărul lor este cu 46 de milioane mai mare comparativ cu anul ​​2020 şi cu 150 milioane mai mare decât în ​​2019, au anunţat reprezentanții Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură, Programului Alimentar Mondial şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în ediţia din 2022 a raportului ONU privind securitatea alimentară şi nutriţia.

Raportul avertizează că sectorul alimentar şi agricol global a beneficiat anual de aproximativ 630 de miliarde de dolari, dar banii nu au ajuns la micii fermieri, nefiind promovată producţia de alimente nutritive

Rusia şi Ucraina ocupă locul trei și respectiv patru în clasamentul exportatorilor mondiali de cereale, Rusia fiind un exportator deosebit de important de combustibil şi îngrăşăminte. Din cauza războiului, exporturile au fost perturbate, preţurile mondiale ale alimentelor atingând niveluri record şi declanşând proteste în ţările în curs de dezvoltare, unde se înregistrează preţurile ridicate ale alimentelor din cauza problemelor apărute în aprovizionare.

Virgil Popescu și George Simion, contre pe Facebook: „trompeta rusească” vs „Hoțu Virgil”

Articolul precedentSupraveghere fără precedent la festivalul Neversea de la Constanța, pentru evitarea tragediei de la Saga Festival
Articolul următorGreenpeace: ”UE ignoră apelurile specialiștilor climatici”