Sursa: Facebook

Contrele dintre ministrul Energiei Virgil Popescu și liderul AUR George Simion sunt din ce în ce mai dese, dată fiind și criza energetică prin care trece țara noastră.

Cei doi se acuză reciproc de ceva vreme, iar Simion s-a ales chiar cu dosar penal pentru atitudinea pe care a avut-o în Parlament față de Popescu.

Aseară, după ce pe pagina lui Virgil Popescu a apărut o postare cu direcție clară către AUR, George Simion i-a răspuns în comentarii.:

Azi vii și tu la minister? @HoțuVirgil”.

Referirea este inclusiv la un video postat recent de Simion pe Facebook, în care acesta apare în sediul Ministerului Energiei în căutarea ministrului… pentru cine știe ce treburi importate. Iar când i se comunică faptul că ministrul nu este la birou, Simion reacționează: „E a treia zi. Ministrul Energiei nu este la muncă a treia zi, în plină criză energetică”.

Pe de altă parte, în postarea de pe pagina ministrului, Virgil Popescu asigură că România o va duce bine energetic, indiferent de reacțiile „trompetelor rusești”:

Coincidențe bizare le-am putea numi, dar nu este vorba despre așa ceva. Am observat, din nou, că atunci când se iau decizii importante pentru viitorul energetic al României și al Uniunii Europene se reactivează trompetele rusești.

Fie absentează de la voturi importante, deși în spațiul public mai au puțin să își rupă cămașa de supărare și îngrijorare, fie se apucă de live-uri și își dau cu părerea aruncând cu ”fumigene retorice”, nefundamentate pe argumente valide, ca de obicei.

Îmi pare rău că din interese meschine sau politicianiste trompetele nu țin cont de interesul țării noastre. România va deveni independentă energetic indiferent de ce fac ei. Iar independența energetică ne-o vom dobândi folosind energia nucleară, energia regenerabilă și gazul ca și combustibil de tranziție. Strategie susținută și de Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

În contextul actual de securitate, la ședința CSAT din luna martie, s-a punctat clar că se impune realizarea independenței energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile și nucleare civile. Așa că tentativele trompetelor rusești de destabilizare ale României nu vor prinde, pentru că independența energetică înseamnă securitate pentru fiecare dintre noi. Și acest obiectiv îl vom atinge”.

Articolul precedentSorin Roșca Stănescu, despre posibila candidatură a lui Mircea Geoană la prezidențiale: „În ordinea succesiunii la tron, urmează la președinția României”
Articolul următorSupraveghere fără precedent la festivalul Neversea de la Constanța, pentru evitarea tragediei de la Saga Festival