Sursa: Captură video

Tot mai multe surse dau ca posibilă o candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024, poate și mai devreme, în cazul unor alegeri anticipate, informație care a fost comentată aseară de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Despre Geoană se știe că a fost președinte pentru o noapte, în urmă cu 13 ani, când a candidat la alegeri și a fost înfrânt de Traian Băsescu. Ulterior, în iulie 2019, Mircea Geoană a fost numit în funcția de secretar general adjunct al NATO, mandatul său fiind reînnoit, dar care urmează a se încheia în octombrie 2023.

În acest context, Mircea Geoană este dat de tot mai multe voci ca opțiunea cea mai logică de candidat și, de ce nu, viitor președinte al țării.

Aceasta în condițiile în care Geoană este într-adevăr mai vizibil în ultima perioadă în spațiul public, chiar dacă până acum a evitat să ofere un răspuns clar referitor la o posibilă candidatură.

Însă unul dintre cei care la acest moment văd revenirea în forță a lui Geoană ca pe o mișcare logică este și jurnalistul Roșca Stănescu, potrivit unor declarații făcute de acesta din urmă la Realitatea.net.

Scenariul mi se pare extrem de corect. Mircea Geoană, în ordinea succesiunii la tron, urmează la președinția României, pentru că va fi susținut de Statele Unite.

Este preferatul SUA, a fost de două ori nominalizat pentru funcția de secretar general adjunct NATO, caz fără precedent, a fost ambasador în SUA, a jucat tenis cu toți președintii americani și cu soțiile lor.

Este cel mai calificat din perspectiva jocurilor de putere mondiale. Eu nu zic că Mircea Geoană este bun. Mă uit pe tabla de șah politic. Cred că Mircea Geoană are cele mai mari șanse în acest moment”, a declarat Sorin Roșca Stănescu pentru sursa citată.

Pe surse, aparent mai mulți apropiați ai fostului președinte PSD vor lansa o platformă fără orientare politică, „Proiectul România 2030”, care va reuni mai multe personalități din țară și străinătate și vor dezbate un proiect electoral pentru Geoană, existând deja un comitet de sprijin coordonat de Mihaela, soția acestuia.

Articolul precedentAlarmant: Turiștii din Europa de Est organizează curse ilegale de mașini în zonele naturale protejate din Transilvania
Articolul următorVirgil Popescu și George Simion, contre pe Facebook: „trompeta rusească” vs „Hoțu Virgil”