Mircea Geoană / Foto: preluare B1TV

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, se pregătește pentru alegerile prezidențiale din 2024, scrie Digi24.

Mai mulți apropiați ai fostului președinte PSD vor lansa o platformă fără orientare politică, „Proiectul România 2030”, care va reuni mai multe personalități din țară și străinătate și vor dezbate un proiect electoral pentru Geoană.

Întrebat în repetate rânduri dacă are de gând să candideze pentru funcția de președinte, Mircea Geoană a evitat să ofere un răspuns clar, în contextul în care nu își poate asuma public o eventuală candidatură la prezidențiale deoarece deține o funcție la vârful Alianței Nord-Atlantice.

Mircea Geoană are susținere internațională

În spațiul public a început să se vorbească despre revenirea lui Geoană pe scena politică românească, în special după aparițiile sale tot mai dese la conferințe și întâlniri în România.

Pe plan internațional, Geoană are o susținere consistentă. Mai mult, fostul lider social-democrat are relații bune și cu liderii tuturor partidelor aflate în Parlametnul României.

Marcel Ciolacu, șeful PSD, a anunțat că nu are de gând să candideze pentru alegerile prezidențiale din 2024 și că partidul va decide cine va fi cel care îl va prezenta în lupta pentru Palatul Cotroceni.

Până în acest moment, Alexandru Rafila este avansat ca variantă pentru Cotroceni, dar și Gabriela Firea și-ar dori să candideze pentru funcția de președinte.

În topul încrederii, Geoană ocupă primul loc, alături de Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila.

Potrivit sursei citate, cel mai discutat scenariu în spatele ușilor închise este ca la finalul lui 2023, Jens Stoltenberg să își încheie mandatul de secretar general, iar Iohannis să fie desemnat în locul lui, fiind astfel organizate alegeri prezidențiale anticipate în România.

Liderul de la Cotroceni nu a exclus acestă ipoteză, întrebat dacă ar accepta funcția de secretar general al NATO.

 „Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua situația foarte serios și aș face o declarație publică”, a spus liderul de la Cotroceni.

Reamintim că din 17 iulie 2019, Mircea Geoană ocupă funcția de secretar general adjunct al NATO.  Totodată, în urmă cu 13 ani, fostul lider social-democrat a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Traian Băsescu.

Citește și articolul: Mircea Geoană susține că Rusia a eșuat lamentabil pe terenul de luptă

Articolul precedentParlamentul European vrea să pună STOP „Sindromului Italia”. Autoritățile din România nu au luat nicio măsură de protecție a îngrijitoarelor din UE
Articolul următorS-au dat primele amenzi pentru persoanele care au refuzat să participe la recensământ
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.