Sursa: Facebook

Au fost făcute publice primele măsuri legate de incidentele de la SAGA Festival, legate inclusiv de decesul a două persoane, despre care se bănuiește că au murit în urma unor supradoze de droguri.

Au fost aplicate zeci de amenzi, a anunțat Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, fiind deschise mai multe dosare penale, atât pentru trafic și consum de droguri, dar și pentru alte infracțiuni.

Potrivit Gândul, în vizorul oamenilor legii ar fi și un bărbat care era angajat din stafful auxiliar al festivalului – din zona restaurante. Acesta ar fi cercetat penal după ce a fost prins de autorități cu o cantitate de droguri la el, cel mai probabil pentru consumul propriu.

În perioada 3-4 iunie a.c., în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiți participanți, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu B.C.C.O. București, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, dar și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furtul calificat”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, într-un comunicat.

Doi tineri care au participat la Saga Festival au murit – un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a intrat în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță, iar al doilea, care era la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon, ar fi decedat sâmbătă.

De altfel, din cauza consumului de stupefiante alți cinci participanți au ajuns la Spitalul Pantelimon și la Spitalul Floreasca, în total zeci de oameni solicitând ajutor specializat. Totodată, au fost înregistrate mai multe sesizări legate de furturi de telefoane și au fost primite zeci de apeluri 112 privind volumul muzicii.

Articolul precedentCopilărie fără părinți. Munca în străinătate desparte mii de familii în România
Articolul următorMitrea, despre noile reglementări privind incitarea la ură sau discriminare: „Cine aplică legea o va face și în funcție de interese”