Sursa foto: Facebook/ Saga Festival

Un tânăr din Republica Moldova, de doar 25 de ani, a fost adus vineri seara în stare gravă la spital în urma unei supradoze, acesta participând la Festivalul SAGA din București, informează Digi24.

Din nefericire, tânărul a intrat în stop cardio-respirator în ambulanță, medicii confirmând decesul.

De asemenea, alți trei tineri au ajuns în stop cardio-respirator după ce au consumat substanțe ilegale, ei fiind transportați de urgență la Spitalul Floreasca și Sfântul Pantelimon.

Un al doilea tânăr, care era la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon, ar fi decedat sâmbătă

Pe toată durata festivalului, șapte tineri au ajuns vineri seara la spital, trei dintre aceștia fiind în stare gravă.

Mai mult, 30 de persoane au fost ridicate de oamenii legii deoarece aveau asupra lor substanțe interzise.

Agenția Națională Antidrog a postat un mesaj pe o rețea de socializare  precizând că a crescut numărul deceselor cauzate de consumul pastilelor de ecstasy cu o concetranție a substanței active foarte mare.

„Nu amesteca energizantele cu ecstasy. Ai grijă de inima ta! Atmosfera de la festival îți poate da toata energia de care ai nevoie! Hidrateaza-te! Distrează-te la festival, dar ai grijă de tine! Noi suntem aici să te ajutăm să ajungi acasă în siguranță! Cei dragi te asteaptă!”, se arată în postarea agenției.

Organizatorii festivalului au declarat că echipajele de ambulanță de la fața locului au acționat prompt și au confirmat că au avut loc unele „evenimente regretabile.”

„SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzis și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

„În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la față locului și transport de urgență la spital”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Citește și articolul: Organizatorii Untold au anunțat zilele în care se va desfășura festivalul în 2022

Articolul precedentO femeie din Cluj-Napoca susține că asiaticii dintr-un cartier reprezintă un adevărat pericol pentru animalele de companie
Articolul următorȚara unde 2% din populație se află în închisoare. Guvernul a declarat stare de urgență
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.