Foto: Twitter/Marcel Ciolacu
Foto: Twitter/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu este de părere că Republica Moldova nu are nevoie, cel puțin pentru moment, de ajutor militar sau de trupe.

În cadrul unei conferinţe de presă cu preşedintele Parlamentului Republicii, Igor Grosu, Marcel Ciolacu a precizat că țara noastră nu va sprijini, momentan, statul vecin cu arme sau militari.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Chişinău, că țara vecină are nevoie de securizarea frontierelor, iar această acțiune este una benefică pentru întreaga Europă.

Marcel Ciolacu: ”Constituţia Republicii Moldova oferă o neutralitate”

Răspunzând la întrebările adresate de jurnaliștii moldoveni, preşedintele Camerei Deputaţilor a venit cu asigurări, explicând faptul că România se va implica, din ce în ce mai mult, pentru securitatea statului de peste Prut.

Cred că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar. Din câte cunosc eu, Constituţia Republicii Moldova oferă o neutralitate. În schimb, este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă şi aici cred că este o zonă în care România trebuie să se implice şi mai mult alături de Republica Moldova”, a spus Marcel Ciolacu.

Ca să fiu mai exact, cu adevărat România este un scut pentru Republica Moldova şi aşa trebuie să fie”, a ținut să adauge liderul PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a avut o întrevedere cu Natalia GAVRILIŢA, Prim-ministru al Republicii, la Guvernul Republicii Moldova, şi urmează să se întâlnească şi cu Maia SANDU, Preşedintele Republicii Moldova, arată Știri pe Surse.

Marcel Ciolacu a avut o întrevedere și cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu

În cadrul declarațiilor, Ciolacu a subliniat importanța aderării republicii la UE, explicând că locul acestei țări vecine este în Uniunea Europeană.

În plus, integrarea reprezintă cea mai bună cale de dezvoltare, iar România are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs.

Am venit în delegaţie cu oameni cu expertiză în domeniu şi sperăm în perioada următoare să accelerăm această dimensiune parlamentară, fiindcă Republica Moldova trece perioada de tranziţie de uniformizare a legislaţiei Republicii Moldova şi a UE, lucru pe care România l-a parcurs acum mai mult timp, şi e păcat să nu lucrăm împreună la această legislaţie, astfel încât, fără a arde etape, să fim cât mai eficienţi şi să mărim ritmul Republicii Moldova să fie membru cu drepturi depline al UE”, a adăugat Ciolacu.

Articolul precedent USR-istul Claudiu Năsui „a prins curaj” abia acum. Fostul ministru al Economiei acuză că pensiile speciale au crescut la cererea PNL și PSD
Articolul următorSperanță și îngrijorare: România dedică o zi specială supraviețuitorilor de cancer, deși tratamentul și controlul bolii se află la nivelul lumii a treia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time