Foto: Agent Green
Foto: Agent Green

Știrea de azi, știrea care a adunat semnătură după semnătură: Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac.

Ursul, considerat inofensiv, trăia în adâncul pădurii și nu venise niciodată în apropierea localităților. Și nu e tot: exemplarul uriaș a fost ucis în Covasna, într-o arie naturală protejată.

Petiția ”STOP vânătorii de trofee”: petiția care a unit peste 5000 de români

Peste 5.000 de români au semnat, încă de azi-noate, petiția prin care se interzice vânătoarea pentru trofee, iar, în momentul de față, este nevoie de 100.000 de semnături pentru ca ministrul Mediului să reacționeze. Să reacționeze pozitiv, uman, să reacționeze așa cum scrie în fișa postului: să gestioneze problemele de mediu.

Cum reacționează ministrul Mediului: ”Sunt mai mulți urși problemă”

Cum reacționeză Tanczos Barna? Cu declarațiile la el. A demarat un control, nu are rezultatul controlului, e cam pe lângă subiect, dar un lucru este cert: acolo sunt mai mulți urși problemă.

Repetitiv și previzibil, ministrul susține că sunt mai multe cereri depuse pentru ”exemplare care creează probleme”. Cel mai probabil, o cerere a fost depusă și de prințul austriac.

Cum reacționează Austria: ”Este o rușine pentru noi că Prințul Emanuel a abuzat de o derogare pentru a ucide acest superb urs”

Ann-Kathrin Freude, coordonator de campanii al VGT (Verein Gegen Tierfabriken), o organizație pentru drepturile animalelor din Austria, a declarat că urșii sunt aceia care întâmpină multiple amenințări care le periclitează supraviețuirea: degradarea habitatului, schimbările climatice și persecuția omului.

Vânătoarea de trofee trebuie scoasă în afara legii. Altfel, confictele vor spori și specia va fi în pericol de dispariție, așa cum s-a întâmplat în majoritatea Europei”, a explicat  Ann-Kathrin Freude.

De asemenea, coordonatorul a adăugat că este o rușine pentru Austria că Prințul Emanuel a abuzat de o derogare pentru a ucide acest superb urs doar pentru a bifa o nouă lovitură pe lista sa de trofee.

”Trofeul” avea 17 ani, era inofensiv și era considerat cel mai mare urs din România

Arthur- Foto: Agent Green

Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum”, a declarat Gabriel Paun, președintele Agent Green.

Dacă sari cu banul și ești și de ”sânge albastru”, statul român îți agață ursul pe peretele cu trofee

Un nou record, un nou trofeu și, conform Agent Green, o nouă partidă de braconaj. Protestăm împotriva vânătorii, Austria își prezintă, smerită, scuzele, iar ministrul Mediului rămâne îngrijorat de numărul mare al urșilor.

Și, cel mai probabil, pădurile vor fi tăiate, în continuare, la fel de hoțește. Pentru a ușura treaba austriecilor de rang înalt.

Articolul precedentSuceava: unul dintre orașele cu transport aproape 100% electrificat
Articolul următorPAUR vrea interzicerea discriminării medicale
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.