PAUR vrea interzicerea discriminării medicale

În contextul în care cei ce se vor vaccina pot beneficia de câteva avantaje, atât la nivel național, cât și la nivel internațional

Parlamentarii PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) au anunțat, miercuri, că lucrează la un proiect de lege prin care discriminarea pe temei medical să fie aspru pedepsită. Asta în contextul în care cei care se vor vaccina pot beneficia de relaxarea măsurilor restrictive, atât pe plan național, cât și internațional.

De altfel, la nivel european a fost aprobat certificatul UE Covid. Acesta poate fi în format digital sau pe suport de hârtie și va atesta că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid sau, în funcție de caz, că a obținut recent un rezultat negativ al testului sau că a trecut printr-o infecție anterioară cu virusul. Cu toate acestea, certificatele UE COVID-19 nu vor servi drept document de călătorie și nici nu vor deveni o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație, afirmă eurodeputații.

„Respingem categoric orice fel de condiţionare a călătoriilor, a accesului în spaţiul public – fie el restaurant, spaţiu de spectacol sau orice altceva. Respingem ideea de a fi discriminaţi pe motive medicale şi nu numai că respingem, lucrăm la un proiect de lege pe care sperăm să-l putem trece prin Parlament, prin care să interzicem orice discriminare pe temei medical, discriminare care dacă este înfăptuită, să fie aspru pedepsită”, a declarat Claudiu Târziu la o conferinţă de presă. Acesta a fost completat de George Simion, care a precizat că „proiectul certificatelor verzi nu va trece de legislativ cât suntem noi aici”.

Posibile viitoare proteste

Întrebat dacă există posibilitatea de organizare a noi proteste, ce vizează impunerea acestor certificate, senatorul Claudiu Târziu a dat explicații cu privire la protestele trecute, unele anunțate și asumate de PAUR, altele la care membrii PAUR au fost doar participați.  „Pentru a ne asigura că se desfășoară în bună regulă, că forțele de ordine nu comite abuzuri, că drepturile și libertățile sunt reprezentate și apărate așa cum se cuvine. Am fost, deopotrivă și solidari cu cei care au ieșit, dar și purtătorii unui mesaj din partea grupurilor noastre parlamentare că suntem în alianță cu cei care ne-au votat”, a declarat Claudiu Târziu

PAUR, avertisment la adresa parlamentarilor

Copreședintele PAUR, George Simion a ținut să transmită un avertisment la adresa acelor parlamentari care vor îndrăzni să voteze certificatul de vaccinare, mai mult, acesta susține că PAUR este singurul care se opune, deschis, existenței acestuia. „Atragem atenția tuturor partidelor și tututor parlamentarilor, nominal, dacă vor vota pentru asemenea îngrădire a libertății de circulație vor fi prezentați publicului. Românii, într-o majoritate, nu își doresc restricționarea libertăților și condiționare legată de situația sanitară”, a menționat George Simion.

Parlamentul European a votat „certificatul UE Covid”

Articolul precedentUn prinț austriac a împușcat, pentru trofeu, cel mai mare urs din România. Ministrul Mediului: ”Sunt mai mulți urși problemă”
Articolul următorUPDATE: Școala nu e ghenă de gunoi! Focar de infecție lângă o școală din Ferentari, înlăturat de echipa lui Piedone