Cristian Popescu Piedone - Foto Facebook

Cristian Popescu Piedone, primar al Sectorului 5 și președinte al PUSL, și-a pus talentul scriitoricesc la treabă și a reușit să îmbine ficțiunea cu elemente din viața reală, într-o scrisoare-pamflet.

Intitulat „Scrisoarea Lui, pentru Nimeni”, pamfeltul are suficiente indicii pentru a devoala însă identitatea „expeditorului”.

Păi să vedem: în primul rând, „expeditorul” are un hobby – e președinte, dependent – am spune noi – de călătorii, schiat, plaje. Un adevărat „globetrotters”, care o „arde” prin țări care de care mai calde, cu nisip fin, animale exotice și multă liniște, fără bătăi de cap. Îl mai plictisesc unele invitații – mai mult sau mai puțin oficiale – ale unor șefi de stat, însă în rest zilele sale trec imperturbabil.

Unde mai pui că „expeditorul”, care are o „profă acasă”, dă cu „seen” problemelor din jurul său, cu un cuvânt care îi va rămâne veșnic lipit ca marca de scrisoare: „ghinion”.

Cin’ să fie, cin’ să fie semnatarul imaginar al scrisorii-pamflet? Iaca, chiar el un nimeni…

Îmi place să fiu președinte, să fac aroganțe pe unde mi se năzare și să mă hăhăiesc când mă arată invidioșii la televizoare. Acum, o lălăi într-un banal resort de șapte stele, masat de delfini și lingușit de două antilope locale. Când mă plictisesc, îmi pun sandalele lui Mobutu Sese Seko, câștigate de Șică la un pokeraș prin Zair. Îmi scot pe plajă biroul mobil din surcele de abanos, așez călimara din femur de impala lângă o velină căpătată de valet la recepție și fac un selfie istovit, să-mi liniștesc profa de acasă.

Uite, am mail din Brunei. Sultanul și-a înnoit haremul și mă invită la o chermeză cu labă de urs alb. Ha ha… Sunt sătul de labă la jar. O să-l refuz. Și mă anunț la simpozionul focilor văduve de la Nunavut. Că la Polul Nord încă n-am fost și e păcat de buget să ratez.

Uite, măi, că mi-a scris și viceprimarul Bauro, din Kiribati. Mă invită la un concurs local de iole electrice și-mi cere revanșa la șeptică. Ha ha… Ce mă distrează ăștia mici! Și pe el o să-l refuz. O să accept însă invitația omologului din Burundi, la forumul țestoaselor care nu se cred ninja! Ies și ieftin. Doar vreo două, trei sute e avionul. Și ăia fac și cadouri mișto. Mă duc!

Asta ce mai e? Mail de la Piatra Olt? Festivalul sărăciei și afacerilor ratate? Ha ha… Săracii creduli… Uite, le-am dat trash. Ghinion!

Iată! Ce-mi place sunetul ăsta! Tocmai mi-a intrat chiria de la casa din coastă! E bine. Să fie de un schiat la Verbier! Apropo: n-o să înțeleg niciodată de ce n-au ciorbă acră de perișoare Wagyu, la Sublimotion, în Ibiza! Voiam să-mi serbez ocolul pământului în două mandate! Dar, deh… afacerea lor!

La epilogul scrisorii acestea, pe care mi-o trimit… chiar MIE, mă anunț că mi-a sosit coletul VIP de la licitația Harlem Globetrotters. Ce-mi mai place numele ăsta Globetrotters!!!

Și aș mai băga un apropo de final: pe nisipul de pe plajă, Eu am scris numele Meu!” – acesta este un pamflet și trebuie tratat cum se cuvine, este disclaimerul lui Cristian Popescu Piedone.

Articolul precedentSocrii ex-primarului Cherecheș, acuzați că au vrut să mituiască magistratul care le judeca ginerele, trimiși în judecată
Articolul următorNotar din Capitală, trimis în judecată cu repetiție pentru abuz în serviciu și fals intelectual