Serviciile secrete germane, pe urmele grupărilor de coronasceptici

Vizate sunt, deopotrivă, și grupările de extremă dreaptă ori extremă stângă

Foto: preluare Adevărul.ro

Serviciile secrete germane (Verfassungsschutz) urmăresc cu atenția activitatea anumitor grupări din Germania, iar reprezentanții acestora au anunțat, de asemenea, că se va continua ținerea sub observație mișcărilor și a grupărilor cu iz extremist. Vizate sunt, conform Adevărul.ro, organizațiile de extremă dreaptă, extremă stângă, însă și grupările ce se fac vinovate de protestele din țară, considerate răspunzătoare pentru „deligitimarea statului”.

Grupările coronascepticilor, radicalizate, sunt de părere serviciile secrete din Germania

Astfel, serviciile au decis să urmărească atât grupări, însă și persoane, considerate pericol pentru integritatea democrației. Acestea sunt bănuite că ar fi profitat de dreptul de a protesta, astfel că, prin protestele lor ar fi reușit să destabilizeze ordinea, într-o perioadă și așa dificilă, cea marcată de pandemia de Coronavirus.

De cele mai multe ori, organizațiile de extremă dreaptă ori de extremă stângă devin sinonime parțiale mișcărilor de stradă împotriva măsurilor de protecție Covid-19.

Poliția din Germania a destructurat o rețea uriașă de pornografie infantilă

„Întotdeauna când se urcă extremiştii pe scenă şi încearcă să acapareze astfel de mişcări sau să provoace violenţe, atunci se aplică principiul nostru: Toleranţă zero!”, a declarat Horst Seehofer, ministrul dederal de Interne din Germania, adăugând că protestele anti-vacciniştilor, ale coronascepticilor şi ale adepţilor teoriilor conspiraţioniste ar putea, la un moment dat, chiar să scăpe de sub control, lucru care ar putea duce inclusiv la distrugeri de proprietăți sau chiar la pierderi de vieți omenești.

Articolul precedentDezastru ecologic în Bicaz: toți peștii au murit otrăviți (Video)
Articolul următorPfizer ar putea fi administrat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.