Pfizer ar putea fi administrat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani

„Aprobarea deplină este un indicator binevenit pentru siguranța și eficacitatea vaccinului”

Foto: Ro Vaccinare

Compania farmaceutică Pfizer BioNTech „a cerut voie” FDA să administreze vaccinul produs de aceștia inclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 2 ani și 11 ani. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de marți, anunță cotidianul The New York Times.

Pfizer va publica, în luna august, rezultate studiilor efectuate în ultima perioadă

În momentul de față, vaccinul Pfizer este administrat tuturor adulților, fără obligativitate de vaccinare, însă. În ciuda pandemiei, vaccinarea este încă opțională.

Cu toate astea, compania se bucură de un succes răsunător, majoritatea celor care și-au arătat disponibilitatea optând pentru serul produs de Pfizer. Situația este similară și la noi în țară unde o vreme cozile de la centrele de vaccinare unde se administrează acest ser erau nesfârșite. Ulterior, stocul de vaccin a fost suplimentat, iar în momentul de față există locuri libere inclusiv la Pfizer.

În cazul în care FDA va acorda aprobarea solicitată de companie, serul va putea fi administrat, pe viitor, și copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani.

De vineri, fără programare la centrele de vaccinare

Mai mult, aceeași aprobare va garanta Pfizer dreptul de a comercializa vaccinul individual, în momentul în care campania de vaccinare se va sfârși. „Aprobarea deplină este un indicator binevenit pentru siguranța și eficacitatea vaccinului”, afirmă într-un email Saskia Popescu, epidemiolog infecționist la Universitatea George Mason, potrivit Hotnews.ro.

Articolul precedentServiciile secrete germane, pe urmele grupărilor de coronasceptici
Articolul următorSuceava: unul dintre orașele cu transport aproape 100% electrificat
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.