Poliția din Germania a destructurat o rețea uriașă de pornografie infantilă

Rețeaua, ce activa în zona „dark web”, avea peste 400.000 de membri

După luni întregi de investigații, poliția germană a reușit să destructureze platforma „Boystown”de abuz sexual asupra minorilor, o platformă cu peste 400.000 de membri, potrivit Europol, relatează Deutsche Welle. În urma acestei acțiuni, patru bărbați germani, cu vârste cuprinse între 40 și 64 de ani au fost arestați, trei în Germania, al patrulea în Paraguay. O altă persoană este suspectată ca fiind membru înregistrat, dar și cel mai activ utilizator al platformei, după ce a contribuit cu peste 3.500 de postări. Potrivit autorităților, aceștia aveau diferite roluri în raport cu site-ul închis de polițiști.         

Această platformă, cunoscută sub numele de „Boystown”, a fost eliminată de un grup de lucru internațional înființat de Poliția Penală Federală Germană (Bundeskriminalamt) care include Europol și agenții de aplicare a legii din Olanda, Suedia, Australia, Canada și Statele Unite.

Potrivit anchetatorilor, site-ul se axa pe abuzul sexual asupra copiilor și avea 400.000 de utilizatori înregistrați când a fost eliminat. Mai multe alte site-uri de chat de pe „dark web” folosite de infractorii sexuali ai copiilor au fost, de asemenea, confiscate cu aceeași ocazie.

Sunt așteptate și alte arestări

Cazul ilustrează ceea ce vede Europol în cazul abuzurilor sexuale asupra copiilor: comunitățile online de delincvenți de copii de pe web-ul întunecat prezintă o rezistență considerabilă ca răspuns la acțiunile de aplicare a legii care le vizează. Totodată, reacțiile membrilor includ „învierea” vechilor comunități, înființarea de noi comunități și depunerea unor eforturi puternice pentru a le organiza și administra.

Astfel, datele (în formatul foto și video) ce au fost confiscate în această investigație vor fi utilizate pentru grupurile de lucru pentru identificarea victimelor organizate în mod regulat la Europol. De asemenea, „autoritățile se așteaptă la mai multe arestări, dar și salvări, la nivel mondial, după destructurarea acestei rețele, pe măsură ce ancheta și investigarea dovezilor vor înainta”, au mai transmis cei de la Europol.

Germania: un tată își „închiria” fata de 12 ani șoferilor de tir pentru 5 euro și un pachet de țigări

Articolul precedentMarii lideri ai lumii, uniți în fața schimbărilor climatice
Articolul următorTraseul deșeurilor electrice: de la reciclare, direct la penalități