Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viitorul climei este dezbătut de marii lideri ai lumii și, cu această ocazie, se fac și promisiuni în privința reducerii emisiilor poluante.

Dacă președintele american cere o reducere drastică a emisiilor poluante cu 52% până în 2030, China va depune eforturi pentru îndeplinirea obiectivului atingerii neutralităţii climatice până în anul 2060.

În cadrul unui summit pe tema schimbărilor climatice, Biden a declarat că, în momentul de față, trăim un moment de pericol, dar există şi oportunităţi extraordinare.

China și Statele Unite: colaborare internaţională pentru contracararea schimbărilor climatice

Alături de Statele Unite ale Americii, liderul chinez a pledat pentru dezvoltarea tehnologiilor ecologice şi pentru norme sistemice de protejare a mediului înconjurător, arată Descoperă.ro.

Este o mare plăcere să particip la summitul privind schimbările climatice organizat de Ziua Pământului. Vreau să îi mulţumesc preşedintelui Biden pentru invitaţie. În perioada civilizaţiei industriale, omenirea a creat avuţii materiale masive. Însă acest lucru s-a făcut cu preţul exploatării intense a resurselor naturale, care a perturbat echilibrul ecosistemului Terrei şi a generat tensiuni în relaţia om-natură. Trebuie să asumăm angajamentul armoniei om-natură”, a declarat Xi Jinping, conform postului tv CGTN, citat de Mediafax.

De asemenea, acesta a menționat că este necesară o colaborare în baza reglementărilor internaţionale, urmând principiile echităţii şi dreptăţii.

În cursul anului trecut, președintele Chinei a făcut anunţul oficial potrivit căruia țara sa se va strădui să atingă nivelul maxim al emisiilor de dioxid de carbon înainte de anul 2030 şi să atingă neutralitatea privind emisiile de dioxid de carbon până în anul 2060.

Liderul chinez a insistat pe faptul că aceste decizii sunt majore, bazate pe sentimentul de responsabilitate pentru construirea unei comunităţi cu un viitor comun pentru omenire.

Rusia, solidară cu China și Statele Unite

Nici Rusia nu se lasă mai prejos, Vladimir Putin declarând, în cadrul summitului pe tema protejării climei, că țara sa va reduce „semnificativ” emisiile poluante, până în anul 2050.

Acesta a mai declarat că este necesară o cooperare amplă şi concretă la nivel internaţional pentru calcularea şi monitorizarea volumului emisiilor poluante în atmosferă.

Rusia este interesată de stimularea cooperării internaţionale pentru căutarea unor soluţii eficiente în contextul modificărilor climatice, precum şi pentru alte provocări vitale”, a adăugat Vladimir Putin.

Articolul precedentPSD, singurii care au de câștigat în urma scandalurilor din interiorul coaliției de dreapta
Articolul următorPoliția din Germania a destructurat o rețea uriașă de pornografie infantilă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time