PSD, singurii care au de câștigat în urma scandalurilor din interiorul coaliției de dreapta

„Nu ştiu care va fi următorul pas al PSD”, a declarat sociologul Dan Jurcan

Marcel Ciolacu (Foto: G4Media)

Cu toate că se află, în acest moment, în opoziție, PSD reușește să-și facă încă vocea auzită, spre delirul celor care au votat în trecut cu aceștia și spre totala nemulțumire a celor care au protestat, ani de-a rândul, împotriva lor, în Piața Victoriei, în binecunoscuta „epocă Dragnea”. Acum, în PSD sunt oameni noi, ori dacă nu-s noi, se autodeclară reformați, sub bagheta lui Marcel Ciolacu.

„PSD e în aşteptare. Probabil că îşi pregăteşte ofensiva”

Potrivit Institutului Român de Evaluare şi Strategie (IRES), social democrații lui Marcel Ciolacu par să fie, în continuare, în preferințele românilor, reușind să se mențină, ba chiar să și crească un pic. Motivul acestei mențineri cu iz de creștere este cauzat, fără niciun dubiu, de scandalurile recente din interiorul coaliției de guvernare formată din USR PLUS, PNL și UDMR, cu emfază pe primele două, UDMR reușind, ca de fiecare dată, să rămână oarecum neutru oricărei neînțelegeri.

Intervievat de ziare.com, sociologul Dan Jurcan a declarat că, în opinia sa, PSD și-a consumat suficientă muniţie împotriva actualei coaliţii de guvernare. „Am văzut că presiunea publică făcută de televiziuni, în primul rând, şi mai apoi de către PSD, până la urmă a dus la schimbarea ministrului Vlad Voiculescu. Este o victorie pe termen scurt a PSD, în sensul că nu au decât să se bucure că apar astfel de rupturi în coaliţia de guvernare. Nu ştiu care va fi următorul pas al PSD. Sigur că ei clamează mereu o moţiune de cenzură, dar ştim foarte bine că o moţiune de cenzură se depune o singură dată şi în general trebuie să o depui atunci când ai şansele cele mai mari. Acum sunt şanse destul de mici pentru că se pare că, cel puţin pentru o vreme, apele s-au liniştit în coaliţia de guvernare, până la următoarea stare de tensiune”, a declarat Dan Jurcan.

Marius Dunca cere redeschiderea restaurantelor la interior în Brașov

Noi ne uităm în sondaje şi sondajele vorbesc, cert este că e un aparent paradox. PSD nu scade, e în uşoară creştere, rămâne cam pe acolo, dar în mod clar nu scade, ceea ce arată că există o activitate pe partea de opoziţie destul de intensă. Însă, noi nu vedem în date o creştere a încrederii în actualul lider al partidului, Marcel Ciolacu, asta şi pentru că a fost extrem de vocal în toată această campanie legată de vaccinare ş.a.m.d. Şi-a pus foarte mult din creditul personal în această luptă

a explicat Dan Jurcan

Nefiind foarte sigur de evoluția PNRR, Jurcan a mai spus că „e clar că, dacă criticile de la Bruxelles se vor intensifica şi de asemenea toate comentariile unor membri ai PSD legate de lipsa de transparenţă, coerentă a PNRR-ul sau omiterea unor domenii spre finanţare, şi mai ales dacă criticile Comisiei Europene vor fi susţinute, atunci ne putem aştepta la o intensificare a atacurilor şi din partea PSD. Nu m-ar mira, însă, ca astfel de critici să apară şi în rândul coaliţiei. În percepţia publică, ambele partide, atât PNL, cât şi USR sunt responsabile în mod egal de succesul sau eşecul adoptării PNRR-ului într-o formă benefică pentru România”, a concluzionat Dan Jurcan, conform sursei citate anterior.

Premierul Cîțu a anunțat data la care vom putea să ne punem măștile „în cui”

Articolul precedentGunoiul din Ploiești: ”Un atac la sănătatea populaţiei”
Articolul următorMarii lideri ai lumii, uniți în fața schimbărilor climatice
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.