Foto: republikanews.ro
Foto cu caracter ilustrativ?republikanews.ro

Greva prelungită a operatorului Rosal reprezintă nu doar estetica urâtului din Ploiești, ci și un real focar de infecție.

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, va convoca, în cursul zilei de azi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) în legătură cu deşeurile neridicate de peste o săptămână din oraş, considerând că actuala situaţie constituie ”un atac la sănătatea populaţiei” și anunță că va cere declararea stării de alertă la nivel local, relatează Agerpres.

Stare de alertă, la nivel local

Potrivit unui comunicat, primarul a declarat că incapacitatea operatorului de salubritate de a ridica deşeurile menajere de la populaţie, conform contractului pe care îl are cu cetăţenii Ploieştiului, creează o stare potenţiatoare de situaţii de urgenţă, punând în pericol sănătatea ploieştenilor şi putând genera eventuale epidemii şi înmulţirea şobolanilor în oraş.

Astfel, edilul a luat decizia de a convoca, în cursul zilei de azi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a constata iminenţa ameninţării sănătăţii şi siguranţei ploieştenilor. De asemenea, acesta va solicita prefectului convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea constatării şi declarării stării de alertă la nivel local.

Conform sursei citate, neridicarea regulată a gunoiului de la platformele menajere şi de la cetăţeni, coroborată cu temperaturile ridicate, provoacă dezvoltarea focarelor de infecţie şi constituie „un atac” la sănătatea populaţiei din Ploieşti.

Ploieștiul a devenit un real focar de infecție

De asemenea, municipalitatea analizează posibilitatea de a rezilia contractul pe care Ploieştiul îl are cu operatorul de salubritate Rosal.

Volosevici a adăugat că va continua să transmită plângeri către Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia de Sănătate Publică, în speranţa că aceste instituţii vor aplica sancţiunile stabilite prin lege.

Ploieştiul s-a transformat într-un focar de infecţie, un adevărat pericol pentru protecţia mediului şi un atac la sănătatea populaţiei. Pentru disconfortul creat ploieştenilor şi lipsa de respect faţă de oamenii corecţi, plătitori de taxe şi impozite, într-un context pandemic care impune cetăţenilor şi agenţilor economici măsuri deosebite, toleranţa mea este ZERO”, a precizat edilul din Ploiești.

Mai mult, acesta a declarat că va transmite adrese oficiale, însoţite de acte constatatoare doveditoare, filmări şi fotografii tuturor factorilor de decizie la nivel local şi naţional pentru aplicarea tuturor măsurilor legale pentru stoparea acestei încercări de a transforma Ploieştiul într-o rampă de gunoi.

Articolul precedentPoluare redusă în Capitală: probabil cel mai curat aer înregistrat în ultimii ani
Articolul următorPSD, singurii care au de câștigat în urma scandalurilor din interiorul coaliției de dreapta
Jurnalist full-time / Pesimist part-time