Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

În cursul zilei de ieri, 3 mai, harta Bucureștiului cunoștea o poluare redusă. Fenomenul a fost aplaudat de șeful Gărzii Naționale de Mediu, care a declarat că bucureștenii au respirat cel mai curat aer înregistrat pe toată suprafața Capitalei în ultimii ani.

De asemenea, Berceanu a adăugat că a observat, pentru prima dată după mult timp, că senzorii demonstrează un aer foarte curat, măsurat pe Aerlive.ro.

Cu un plus de încredere, șeful Gărzii Naționale de Mediu a plusat că absența poluării se datorează și traficului redus.

Nu a plouat, bate ușor vântul, iar traficul e redus! Probabil e cel mai curat aer înregistrat pe toată suprafața Bucureștiului în ultimii ani. Probabil!”, a declarat Octavian Berceanu pe contul de Facebook.

Poluare politizată, mulțumiri, încurajări și repere pentru viitor

De asemenea, a ținut să aducă mulțumiri comunității din Sintești pentru că a înțeles cât de mult rău pot produce incendierile de cabluri și deșeuri și pentru că, după numai o lună, a reușit ceea ce n-a reușit nicio comunitate rromă din România.

S-a ridicat peste clasa politică din ultimii 30 de ani și a gestionat situația prin propriile forțe! Eu am pariat că oamenii pot înțelege și noi toți am câștigat!”, a adăugat șeful Gărzii Naționale de Mediu.

Mai mult, Berceanu a transmis mulțumiri și colegilor de la Garda de Mediu, colegilor care au fost, în cursul zilei de luni, în teren pentru prevenirea incendierilor, Jandarmeriei Române și Poliției Române.

Poluarea redusă: veste inedită sau pură consecință a Sărbătorilor Pascale?

E drept, în București au fost condiții meteo favorabile, dar absența poluării a fost strict legată de Sărbătorile Pascale, de traficul infim, dar și de absența celebrelor arderi din Sintești.

Dacă încurajările ajută, dacă optimismul rămâne lăudabil, mulțumirile nu se justifică întotdeauna.

Articolul precedentPremierul Cîțu a anunțat data la care vom putea să ne punem măștile „în cui”
Articolul următorGunoiul din Ploiești: ”Un atac la sănătatea populaţiei”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time