Premierul Cîțu a anunțat data la care vom putea să ne punem măștile „în cui”

Cei vaccinați ar putea să benefieze de libertăți suplimentare pe plajă sau la munte

Florin Cîțu (captură video)

Într-o nouă conferință de presă, premierul Florin Cîțu a declarat că există o mare posibilitate ca românii să poată renunța la măștile de protecție în jurul datei de 1 august. „Așteptăm data de 1 august. Ne uităm și la Israel, acolo au renunțat la mască abia după ce au atins o rată de vaccinare de 60%”, a declarat premierul Florin Cîțu, cu puțin timp în urmă.

Premierul anunță, de asemenea, privilegii pentru cei vaccinați

Cu toate că nu este nimic „bătut în cuie” momentan, totul depinzând de modul în care va decurge campania de vaccinare în următoarea perioadă, Florin Cîțu a explicat că există posibilitatea ca cei vaccinați să beneficieze de privilegii suplimentare, mai ales în contextul purtării măștii pe plajă, ori în stațiunile de la munte. „În primul rând vorbim despre sezonul estival, în primul rând vorbim despre a sta fără mască pe plajă sau la munte”, a spus premierul.

Prefectul Capitalei, îngăduitor cu „victimele” ambuteiajelor din trafic

Cât despre evoluția ratei de infectare din ultima perioadă, Cîțu a declarat că s-a uitat pe datele din ultimele zile și a constatat că există o relație clară între creșterea ratei de vaccinare și scăderea ratei de infectare. „Primul rând m-am uitat la orașele mari și cam toate sunt peste 20%. Este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm”, a adăugat acesta, menționând, de asemenea, că „dacă atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mult mai multe activități. În acest moment avem 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze și 3,4 milioane de persoane vaccinate cu o singură doză”.

Articolul precedentLa aproape un an după comiterea faptelor, cei cinci agresori ai tânărului de 17 ani din Hunedoara au fost trimiși în judecată
Articolul următorPoluare redusă în Capitală: probabil cel mai curat aer înregistrat în ultimii ani
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.