Sursa foto: Facebook/ Partidul Național Liberal

Florin Cîțu a afirmat, miercuri, că Banca Națională și Ministerul Finanțelor, prin politicile lor, pot reduce prețurile, precizând că este nevoie de un „semnal clar” prin care să se reducă deficitul în acest an.

„(…) Ce poate Ministerul Finanţelor să facă este să dea un semnal clar că va reduce deficitul în acest an şi eu vă garantez 100% că preţurile vor scădea. Dacă MF spune – ne asumăm deficitul bugetar anul acesta şi ar merge în acea direcţie, vă garantez că preţurile vor scădea. La fel şi Banca Centrală, dacă vine şi îşi asumă dobânzi real-pozitive, vă garantez că inflaţia va scădea”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Agerpres.

Totodată, fostul premier a mai spus că toate măsurile pe care le-a avansat nu au fost susținute de colegii săi din PNL, afirmând că în perioada când a fost în fruntea Guvernului, economia României a crescut considerabil.

Florin Cîțu așteaptă soluții din partea Băncii Naționale și a Ministerului Finanțelor. Scumpirile în lanț, o problemă serioasă pentru români

De fiecare dată, propunerile sau măsurile pe care eu le avansez prin intermediul şi secretarilor de stat sau prin intermediul dumneavoastră (n.r. presei), public, nu au găsit susţinere nici în PNL, nici la Ministerul Finanţelor şi repet, mă întreb de ce nu, pentru că, până una-alta, cea mai bună performanţă economică a fost în momentul în care România a fost condusă de PNL în 2020-2021″, a mai spus Cîţu.

De asemenea, președintele Senatului a amintit că deficitul bugetar „foarte mare” este cauzat de „metehnele vechi”, pe care el le-a eliminat cât a fost în fruntea Guvernului.

„(…) este un deficit foarte mare pentru luna martie, de 6 miliarde de lei, şi vine în contextul în care totuşi nu s-au restituit banii companiilor pe primele trei luni de zile, aproape 2 miliarde de lei mai puţin decât am restituit anul trecut, în plină pandemie, cu economia care nu funcţiona 100%”, a mai declarat fostul lider PNL.

Acesta a afirmat că îi este teamă de faptul că privații vor suporta costurile „unor măsuri pe care nu le-au susținut.”

„(…) Vorbim de speculă într-o ţară în care în Constituţie se spune foarte clar că în România este o economie de piaţă. Lucrurile astea se bat cap în cap”, a concluzionat Florin Cîţu.

Citește și: Cîțu, despre hackerii ruși: ”Nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor”

Articolul precedentConturile Primăriei Capitalei au fost blocate
Articolul următorLiceenii vor studia disciplina ”Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.