Captură video Youtube/Hot News
Captură video Youtube/Hot News

Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate, astăzi, 4 mai.

Municipalitatea îi datorează omului de afaceri Costică Constanda, o sumă foarte mare de bani.

Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate de către un om de afaceri. Acestuia nu i-a fost restituită, nici până în prezent, suma de bani

Conform jurnaliștilor de la Gândul.ro care au făcut publică, în exclusivitate, informația, conturile Primăriei Capitalei au fost blocate miercuri după ce Municipalitatea nu a plătit o datorie de 75 de milioane de euro către familia omului de afaceri Costică Constanda, au precizat surse din cadrul Primăriei Capitalei.

Încă din februarie, primarul general, Nicușor Dan, declara că se caută o soluție pentru plata datoriei

Una dintre soluții era ca plata să se facă eșalonat. Totuși, această soluție nu a funcționat.

Lucrăm la o soluție pentru a rezolva problema celei mai mari datorii pe care Primăria Generală o are acum – cele aproximativ 70 de milioane de euro (fără penalități) către familia Constanda.

Am format o comisie la primărie, din care, alături de mine, fac parte cei doi viceprimari generali, precum și colegi din Direcția Juridică și Direcția Economică. Am avut zilele trecute o primă întâlnire a comisiei, în care s-a făcut o informare detaliată a cazului. Scopul e să identificăm variantele posibile pentru această datorie și apoi să le discutăm cu creditorii, ca să ajungem la o soluție acceptabilă pentru ambele părți”, a precizat Nicușor Dan în februarie.

Conform sursei citate, datoria către Costică Constanda și Maria Constanda trebuie achitată potrivit unei decizii definitive a instanței, dată în 2018.

Articolul precedentCu cartonașul în mână în fața Papei. Cum a motivat Patriarhul Kirill războiul din Ucraina
Articolul următorCîțu așteaptă un semnal din partea Ministerului Finanțelor. Când vor scădea prețurile
Jurnalist full-time / Pesimist part-time