Sursă foto: Wikipedia
Sursă foto: Wikipedia

Liderul Bisericii Catolice l-a criticat pe Patriarhul Kirill și i-a transmis să nu devină „băiatul de altar al lui Putin.” Cei doi au avut o discuție la jumătatea lunii martie, timp de 40 de minute, unde Kirill i-a explicat Suveranului Pontif de ce a fost necesară invazia rusească.

„Am vorbit cu el timp de 40 de minute prin Zoom. În primele 20 de minute mi-a citit, cu un cartonaş în mână, toate justificările războiului”, a spus Papa pentru cotidianul italian Corriere della Sera, informează CNN.

De asemenea, șeful de la Vatican a mai precizat că nu a înțeles nimic din cele spuse de Kirill, afirmând că rolul lor este să vorbească în limbajul lui Iisus și nu în cel al politicii.

„Patriarhul nu se poate transforma în băiatul de altar al lui Putin”, a subliniat Papa Francisc.

Războiul lui Putin, explicat de liderul Bisericii Ortodoxe Ruse. Mii de preoți s-au dezis de Patriarhul Kirill din cauza că susține pe liderul de la Kremlin

Șeful Bisericii Catolice a mai spus că întâlnirea planificată pe 14 iunie de la Ierusalim va fi amânată.

„Ar fi a doua noastră întâlnire faţă în faţă, nu are nicio legătură cu războiul. Însă acum, şi el este de acord: să ne oprim, ar putea fi un semnal ambiguu”, a mai precizat Papa Francisc.

La câteva zile după ce Putin a dat ordinul invadării Ucrainei, Patriarhul Kirill a explicat faptul că decizia liderului de la Kremlin este una corectă, războiul reprezentând o prelungire a ciocnirii culturale fundamentale între poporul rus și valorile occidentale, exemplificate prin paradele comunității LGBT.

După discursul Patriarhului rus, Biserica Ortodoxă din Amsterdam a rupt legăturile cu liderul Kirill alăturându-se unui număr mare de biserici și prelați care au abandonat Moscova din cauza conflictului ruso-ucrainean.

Totodată, Comisia Europeană a anunțat că va sancționa Biserica Ortodoxă din Rusia, în cadrul celui de-al şaselea pachet de sancţiuni pe care le-a impus.

Reamintim că șeful Bisericii Catolice a avut o discuție cu Viktor Orban, premierul Ungariei. Acesta i-ar fi spus că pe 9 mai, Vladimir Putin intenționează să pună capăt războiului din Ucraina.

Citește și articolul: Papa Francisc, după discuția avută cu Viktor Orban: ”Războiul se va termina pe 9 mai”

Articolul precedent500 de voluntari au curățat și igienizat Valea Mureşului
Articolul următorConturile Primăriei Capitalei au fost blocate
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.