Captură video Vatican News
Captură video Vatican News

La finalul lunii aprilie, Papa Francisc a avut o întâlnire cu Viktor Orban.

În urma discuțiilor avute, premierul Ungariei i-a spus că Vladimir Putin intenționează să pună capăt invaziei din Ucraina în data de 9 mai.

Data de 9 mai este ziua în care Rusia celebrează Ziua Victoriei

Papa a făcut aceste comentarii pentru ziarul italian Corriere della Sera într-un interviu, arată publicația Descoperă.ro.

Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a declarat liderul Bisericii Catolice, conform Mediafax.

Acest lucru ar explica și viteza escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar de Donbas, ci și de Crimeea, de Odesa, de a lua Ucrainei portul de la Marea Neagră, de tot”, a adăugat liderul de la Vatican.

Papa Francisc, în urma discuției cu Viktor Orban: ”Trebuie să facem tot ce se poate pentru a opri războiul”

Nu există suficientă voință pentru pace. Sunt pesimist, dar trebuie să facem tot ce se poate pentru a opri războiul”, a adăugat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a repetat declarațiile anterioare. Liderul de la Vatican este pregătit să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu Putin.

În plus, Papa a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

Papa a spus că nu va călători, deocamdată, la Kiev. Totuși va trimite un reprezentant.

Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Dar și eu sunt preot, ce pot să fac? Voi face tot ce pot. Dacă Putin deschide ușa”, a spus el.

Articolul precedentVIDEO: Ed Sheeran a colaborat cu trupa Antytila din Ucraina: Melodia este scrisă și filmată pe front
Articolul următorModificări importante în structura anului școlar
Jurnalist full-time / Pesimist part-time