Captură video Vatican News
Captură video Vatican News

Papa Francisc face un nou apel la președintele Rusiei, cerând pacea din Ucraina.

În acest scop, Suveranul Pontif a insistat asupra unei întâlniri cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Papa cere pacea: deși a declarat, într-un interviu publicat marți, că a cerut o întâlnire la Moscova cu președintele rus, încă nu a primit niciun răspuns

De asemenea, Papa a spus, pentru „Corriere Della Sera”, că patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a sprijinit războiul cu toată tăria, ”nu poate deveni slujitorul la altar al lui Putin”, notează Reuters, conform Mediafax.

În momentul în care a început războiul condus de Putin, Papa a făcut o vizită fără precedent la ambasada rusă. De asemenea, liderul de la Vatican a declarat că, la aproximativ trei săptămâni de la începerea conflictului, i-a cerut unui diplomat să îi trimită un mesaj lui Putin.

Liderul Bisericii de la Roma este dispus să meargă la Moscova: ”cu siguranță, era necesar ca liderul de la Kremlin să permită o deschidere. Nu am primit încă un răspuns și insistăm în continuare”

Mă tem că Putin nu poate și nu dorește să aibă această întâlnire în acest moment. Dar cum să nu poți opri atâta brutalitate?”, a declarat Suveranul Pontif.

Înainte de interviu, Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, nu menționase în mod specific Rusia sau pe Putin de la începutul conflictului, la 24 februarie, însă a lăsat puține semne de întrebare cu privire la partea pe care a criticat-o, folosind termeni precum „agresiune” și „invazie nejustificată”, deplângând atrocitățile împotriva civililor, arată Știri pe Surse.

Articolul precedentDescinderi la un român suspectat de participare la atacurile cibernetice din România
Articolul următorAmenzi duble pentru șoferii care circulă fără rovinietă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time