Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un bărbat și cățelul său au mers cinci zile, pe jos, în încercarea de a scăpa de bombardamentele din orașul-port Mariupol.

Ambii au trecut toate punctele de control și au ajuns până în Zaporizhzhia.

Bărbatul ucrainean, al cărui prenume a fost dat ca Ihor, și câinele său, Zhuzha, au ajuns până în orașul din sudul Ucrainei, pe jos

Liudmyla Shvaika, un voluntar de la o asociație pentru protecția animalelor, a relatat povestea câinelui și a proprietarului acestuia.

Labele cățelului sunt atât de rănite încât doare să le privești, iar proprietarului nu i-a venit să creadă că a se află într-o zonă sigură. A părăsit Mariupolul pe riscul lui. Nu știa care este situația în restul regiunii și dacă vor reuși să parcurgă o asemenea distanță pe jos”, a scris Shvaika pe Facebook.

Călătoria de cinci zile a implicat bombardamente, vreme rea, dar și caniculă. Bărbatul și-a purtat câinele în brațe, în momentul în care acesta a obosit

Cei doi au avut norocul să găsească surse de apă pe drum. În momentul în care Ihor a ajuns, împreună cu cățelușa Zhuzha, la primul punct de control ucrainean, a precizat că se simte ”acasă”.

Națiunile Unite își continuă încercările de a intermedia o evacuare a civililor dintr-o uzină siderurgică întinsă din epoca sovietică și din alte ruine bombardate din Mariupol, notează The Telegraph.

Orașul-port strategic a fost supus unui puternic bombardament rusesc de la începutul războiului, cu peste nouă săptămâni în urmă.

Articolul precedentAmenzi duble pentru șoferii care circulă fără rovinietă
Articolul următorSute de blocuri, spitale și instituții din București rămân fără apă caldă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time