Uzina Azovstal din Mariupol-Captură video/Youtube
Uzina Azovstal din Mariupol-Captură video/Youtube

Militarii ucraineni care apără orașul port Mariupol au lansat un apel disperat cerând ajutor de la comunitatea internațională.

Ultimii soldați de aici cer extragerea lor și a civililor pe care îi apără, declarând că acestea sunt, cel mai probabil, ultimele lor zile.

Militarii sunt localizați în complexul siderurgic Azovstal din Mariupol, distrus de forțele din Rusia: ”Inamicul este de zece ori mai numeros decât noi”

Complexul este puternic asediat de trupele ruse, iar soldații ucraineni au primit un ultimatum prin care sunt somați să se predea.

S-ar putea să ne trăim ultimele zile, chiar ultimele noastre ore. Inamicul este de zece ori mai numeros decât noi. Facem apel şi îi implorăm pe toţi liderii lumii să ne ajute. Le cerem să folosească procedura de extragere şi să ne ducă pe teritoriul unei ţări terţe”, a scris Sergii Volina, comandantul Brigăzii 36 a Marinei naţionale, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Acesta a adăugat faptul că rușii au avantaj ”în aer, în artilerie, în forţe terestre, în echipamente şi în tancuri”.

Apărăm doar un punct – uzina Azovstal – unde pe lângă militari mai sunt şi civili care au devenit victime ale acestui război”, a amintit comandantul.

Rușii, cunoscuți pentru crimele de război atroce comise pe teritoriul Ucrainei, au promis ucrainenilor că, dacă se predau, ”viaţa lor va fi salvată”

Conform france24.com citat de Gândul.ro, rușii le-au cerut militarilor ucraineni, care reprezintă ultima linie de apărare a orașului ce stă să cadă în mâinile invadatorilor în orice moment, să pună capăt ”rezistenţei lor fără sens”.

În pofida iresponsabilităţii totale a oficialilor regimului de la Kiev pentru a salva personalul militar, forţele armate ruse – ghidate de principii pur umanitare – oferă din nou militanţilor batalioanelor naţionaliste şi mercenarilor să înceteze lupta şi să depună armele la ora locală 14:00 (11:00 GMT)”, a declarat generalul-colonelul rus Mihail Mizinţev.

Articolul precedentAvertisment pentru români: Masa de Paște poate conține foarte multe E-uri
Articolul următorSemnal de alarmă. Gările din România au ajuns o priveliște dezolantă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time