Sursă foto: Asociația F.R.E.E
Sursă foto: Asociația F.R.E.E

Asociația F.R.E.E lansează un apel, cu ocazia Sărbătorilor Pascale: românii pot semna o petiție care poate salva viața puișorilor masculi.

Asociația insistă să aducă în atenția consumatorilor unele practici despre care nu se vorbește.

Dincolo de produsul ambalat, stivuit pe un raft, viețile animalelor sunt sacrificate în cel mai brutal mod.

Puișorii masculi sunt uciși, la doar o zi, prin tocare sau prin intoxicare cu gaz

Puii sunt uciși la scurt timp după ce au ieșit din ou și au fost identificați ca fiind masculi. Aceștia sunt complet conștienți în momentul în care trec prin acest proces, astfel că ei simt orice fel de durere provocată.

În fiecare an, la nivel global, câteva miliarde de pui de sex masculin sunt uciși în acest mod. Estimările variază începând de la 2,5 miliarde până la aproape 8 miliarde.

La nivelul Uniunii Europene se aproximează că sunt uciși anual undeva la 330 de milioane de puișori masculi. Dintre aceștia, 50 de milioane provin din Franța și 45 de milioane provin din Germania.

Din păcate, nu există date oficiale cu privire la numărul puișorilor uciși în România. Totuși, acest proces are loc și la noi, fiind detaliat și în documentul Ghid Ucidere Păsări de la ANSVSA (Asociația Națională Sanitară Veterinară Și Pentru Siguranța Alimentelor).

Germania este prima țară care a reușit să pună stop acestei practici crunte și cauzatoare de mare suferință. Statul a adoptat o lege care interzice uciderea în masă a puilor de sex masculin, începând cu ianuarie 2022

Mai mult, și Franța va pune capăt sacrificării puilor de sex masculin până la sfârșitul anului 2022.

Se menționează că incubatoarele vor trebui să fie dotate cu tehnologii corespunzătoare în timpul unei perioade de tranziție, până la sfârșitul anului 2022. În plus, se va pune în aplicare interdicția uciderii puilor, începând cu anul 2023.

Petiția care poate opri sacrificarea puilor poate fi semnată aici

Cea mai bună tehnologie existentă care ar putea fi folosită la nivel industrial pentru a înlocui sacrificarea puișorilor masculi constă în determinarea sexului in-ovo, adică în interiorul oului.

În momentul de față există mai multe aparate capabile la nivel industrial să determine sexul puișorului în ou, precum și câteva tehnologii în curs de dezvoltare.

De asemenea, Asociația F.R.E.E îi încurajează pe români să folosească alternativele la ou pe bază de plante: semințe de in, semințe de chia, banană, sos de mere, înlocuitor de ou, aquafaba (este apa în care a fost fiert năutul), chiar și apa minerală.

Articolul precedentSemnal de alarmă. Gările din România au ajuns o priveliște dezolantă
Articolul următorRomânia rămâne statul unde se consumă foarte multă pâine albă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time