Sursa foto: TIR Magazin

Peste 90 la sută din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol, a avertizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta a afirmat că este normal ca gările şi terenurile abandonate să treacă în subordinea autorităţilor locale, deoarece CFR nu dispune de fonduri ca să investească în renovarea și reamenajarea lor. Sorin Grindeanu a precizat că sunt foarte multe cereri din partea autorităţilor locale de a prelua aceste imobile.

Gările și terenurile abandonate, preluate de către administrațiile locale

Se lucrează în acest moment la cadrul legal pentru a fi preluate rapid de către autorităţile locale, fiind un proces absolut normal de descentralizare, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

”Nu doar gările (să treacă la autorităţile locale – n.r.), inclusiv anumite terenuri care sunt nefolosite în acest moment de către CFR. Hai să spun în mare CFR, indiferent de companie, că e Marfă, Infrastructură, Călători mai puţin, pe zona asta, pe care nu le-au folosit şi care zac în acest moment (…). Nu văd de ce nu pot să treacă la autorităţile locale. 90 şi ceva la sută din gările din România, chiar şi haltele din România, arată cred că, aşa, aproape de gara din Mariupol . E clar că CFR-ul nu are în acest moment forţa necesară să investească şi pe această zonă”, a spus ministrul Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că lucrările la podul de la Feteşti continuă. Restricţiile rutiere nu vor putea fi ridicate până la Paşte, aşa cum era planificat, din cauza unor probleme de structură mai grave descoperite după începerea lucrărilor.

„S-au găsit probleme în momentul în care au decopertat, (…) au găsit probleme de structură, probleme mai grave decât se aşteptau şi de aceea nu s-a putut respecta. Se lucrează (…). În momentul în care s-a decopertat şi s-a văzut structura şi-au dat seama că e nevoie de lucrări mai ample faţă de cât şi-au planificat iniţial. Trebuia să fie restricţia până în Paşte, din ce mi-au spus va mai dura probabil şi pe parcursul lunii mai o săptămână-două, din informaţiile pe care ni le-au transmis”, a spus Sorin Grindeanu. El a dat asigurări că, atunci când va începe sezonul estival nu vor mai fi restricţii.

Avertisment pentru români: Masa de Paște poate conține foarte multe E-uri

Articolul precedentMilitarii ucraineni din Mariupol: ”S-ar putea să ne trăim ultimele zile, chiar ultimele noastre ore”
Articolul următorPuișorii masculi nu au nicio valoare economică, așa că sunt uciși în cel mai brutal mod