Sursa foto: Facebook/ Volodomir Zelenski

Aproape 300.000 de locuitori din Mariupol sunt blocați, fiind încercuiți de trupele rusești. Oamenii nu mai au apă și alimente, iar trupurile celor decedați sunt lăsate pe stradă deoarece operațiunile de ridicare a lor este foarte periculoasă.

De asemenea, orașul a rămas fără curent electric și încălzire, iar criza se va agrava pe măsură ce nu vor mai exista stocuri de mâncare și medicamente.

Majoritatea oamenilor stau ascunși în subsoluri și adăposturi, în timp ce bombardamentele asupra orașului continuă.

Atacurile asupra orașului Mariupol durează de aproape trei săptămâni

Primarul orașului a precizat, în urmă cu câteva zile, că aproape toate clădirile rezidențiale au fost afectate de atacurile continue a armatei rusești. De asemenea, unele au fost complet distruse, iar altele nu mai pot fi reparate.

Totodată, unele cadavre sunt ridicate de pe stradă și ajung în gropi comune, iar altele sunt lăsate pur și simplu pe străzi deoarece este prea periculoasă operațiunea de ridicare a lor, informează Digi24.

Reamintim că astăzi, în ciuda atacurilor rusești din ultimele săptămâni, Mariupol a respins ultimatumul primit din partea armatei ruse duminică noaptea.

Viceprim-ministrul Ucrainei a transmis un mesaj clar Rusiei, precizând că nimeni nu va depune armele și nu va exista nicio predare. Mesajul a fost transmis la primele ore ale dimineții de luni. Mai mult, vicepremierul Irina Vereșciuk a cerut Moscovei să deschidă coridoare umanitare în Mariupol.

Aceasta a mai precizat că de la izbucnirea războiului, aproape 200.000 de civili din zonele de conflict au fost evacuate prin coridoare umanitare. Cu toate acestea, săptămâna trecută, armata rusă a deschis focul asupra civililor, în timp ce încercau să fugă.

Comunitatea internațională a condamnat un astfel de gest, precizând că armata rusească a început eliminarea sistematică a poporului ucrainean.

Oamenii care au reușit să fie evacuați au folosit coridoarele din regiunile Kiev și Luhansk. Chiar dacă a fost planificat un coridor către Mariupol, acesta a fost parțial operațional din cauza că trupele rusești nu au lăsat autobuzele cu oameni să treacă.

Citește și: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentFinlanda rămâne cea mai fericită ţară din lume. Pe ce loc se situează România
Articolul următor21 martie – Ziua Internațională a Pădurilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.