Sursa foto: Wikipedia
Sursa foto: Wikipedia

Se schimbă programa școlară pentru elevii de liceu: aceștia vor studia disciplina ”Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”.

Decizia a fost luată de deputați, Camera Deputaților votând astăzi, 4 mai, proiectul de lege.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului ‘Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România’

Proiectul a trecut cu 215 voturi, 17 împotrivă şi 44 de abţineri. Legea merge la Senat în calitate de for decizional.

Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline începând cu anul şcolar 2023-2024. Școlile vor avea libertatea să aleagă dacă susțin sau nu cursul, precizează Știri pe Surse.

Programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru această disciplină se vor elabora de către Ministerul Educației, în colaborare cu reprezentanții organizațiilor de revoluționari.

Cadrele didactice care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesională și cursuri de perfecționare de specialitate

Prezenta lege are ca obiect de reglementare introducerea în curriculumul la decizia școlii, la clasa a XII-a/a XIII-a din învățământul liceal, a disciplinei opționale „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”, disciplină de importanță națională pentru sistemul de învățământ românesc”, prevede legea adoptată de Camera Deputaților.

Articolul precedentCîțu așteaptă un semnal din partea Ministerului Finanțelor. Când vor scădea prețurile
Articolul următorVacanțe mai scumpe pentru români. Câți bani vor scoate din buzunare în această vară
Jurnalist full-time / Pesimist part-time