Tot mai multe cazuri de hărțuire sexuală în școli!

Elevii care ajung victime ale fenomenelor de violenţă, abuz şi bullying,au nevoie de sprijin emoţional.

Numărul cazurilor de hărţuire sexuală în unităţile de învăţământ s-au înmulțit, avertizează Consiliul Naţional al Elevilor, care solicită un set clar de proceduri care să asigure intervenţia rapidă şi eficientă în cazurile de abuz sesizate la nivelul şcolii.

”Cazurile de hărţuire sexuală, din ce în ce mai prezente în România! De curând, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora un profesor de 46 de ani, ce activează în cadrul Colegiului Tehnic „Simion Mehedinţi” Codlea, ar fi hărţuit sexual timp de patru ani (între anul 2018 şi anul 2022) mai multe eleve aflate în situaţii vulnerabile (…) conducerea liceului a preferat să ascundă cazul, pentru a proteja reputaţia şcolii, în detrimentul adoptării unor măsuri ce ar fi trebuit să asigure siguranţa elevilor”, a transmis Consiliul Naţional al Elevilor. Este nevoie de sprijin psiho-emoţional a elevilor care ajung, din ce în ce mai des, victime ale fenomenelor de violenţă, abuz şi bullying, mai susține Consiliul Naţional al Elevilor.

Ce rol ar trebui să aibă directorii școlilor

Pentru a preveni astfel de cazuri de hărţuire sexuală, ”este necesar că directorii școlilor să înţeleagă cât de răspândit şi nociv este acest fenomen, şi să facă analize de nevoi ale unităţilor de învăţământ pe care le conduc, care să stea la baza implementării, alături de reprezentanţi ai elevilor, profesorilor, părinţilor, autorităţilor locale, serviciilor de protecţie a copilului şi a poliţiştilor responsabili de siguranţa şcolară a unor politici menite să prevină orice incident abuziv”.

”În acest sens, reprezentanţii elevilor solicită autorităţilor, în contextul elaborării noului pachet legislativ pentru educaţie, deziderat prevăzut în proiectul „România Educată”, să elaboreze un set clar de proceduri menite să asigure intervenţia rapidă şi eficientă în cazurile de abuz sesizate la nivelul şcolii, astfel încât siguranţa elevilor şi a celorlalţi membri ai comunităţii şcolare să nu poată fi pusă în pericol sub nicio formă”, au mai comunicat reprezentanţii organizaţiei. Este nevoie de sprijin psiho-emoţional al elevilor care ajung, din ce în ce mai des, victime ale fenomenelor de violenţă, abuz şi bullying, mai susține Consiliul Naţional al Elevilor.

Schimbările climatice și dezastrele naturale ce ne așteaptă în viitor

Articolul precedentLumina Sfântă va fi adusă în această seară de la Sfântului Mormânt din Ierusalim
Articolul următorCe mâncau și cum sărbătoreau Paștele Elena și Nicolae Ceaușeascu