Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarată, astăzi, într-o nouă conferință de presă, că în momentul de față, la secțiile ATI sunt se află internați 167 de copii, doi dintre aceștia fiind intubați și în stare deloc bună. Declarația a fost făcută după o întâlnire pe care Voiculescu a avut-o cu directorii de spitale, în scopul găsirii unei soluții de suplimentare a numărului de paturi din cadrul secțiilor medicale de terapie intensivă din toată țara.

Vedem acum persoane sănătoase care nu numai că ajung să fie internate în spital, ci dezvoltă forme grave ale bolii. (…) Din totalul pacienţilor cu forme critice mai mult de o treime sunt pacienţi intubaţi, spre deosebire de începutul pandemiei când proporţia formelor severe şi critice era semnificativ mai redusă.

Vlad Voiculescu, astăzi, într-o nouă conferință de presă

Conform spuselor ministrului Sănătății, în momentul de față există 13.714 pacienţi cu COVID-19 internaţi, 1456 dintre cei infectaţi aflându-se în secţiile la ATI, ceea ce, fără discuție, reprezintă un record pentru țara noastră. Mai mult, managerii de spitale au făcut, la rândul lor, un apel populației, rugându-i sp respecte regulile impuse de autorități pentru a ajuta la ameliorarea situației.

„Vedem că soluţiile peste tot în lume sunt mai mult sau mai puţin asemănătoare şi peste tot soluţiile nu sunt individuale, sunt colective. De multe ori, salvarea este colectivă se găseşte doar dacă punem cu toţii umărul. (…) Prioritatea zero este salvarea de vieţi şi limitarea la un minimum a deceselor evitabile. O altă prioritate este limitarea problemelor socio-economice care derivă din această situaţie. Este un moment important de solidaritate pentru noi toţi”, a mai spus, printre altele, ministrul Sănătății, Vlad Viocuiculesc, citat de Spotmedia.ro.

Șoșoacă susține că în India nu există campanie de vaccinare, iar Israelul „a vaccinat cu arma la tâmplă”

Articolul precedentOprescu, despre proteste: „Greșeala mare de tot pe care o face Statul, nu explică”
Articolul următorRafila critică lipsa de reacție a ministrului Voiculescu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.