Fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu și-a manifestat părerea despre protestele din toată țara, cele organizate împotriva restricțiilor actuale. „Majoritatea protestelor de zilele astea sunt spontane. Nu mai pot românii. Ce vedem acum sunt oameni tineri, foarte tineri unii dintre ei. Nu sunt obișnuiți așa”, a spus Sorin Oprescu la Antena3.

Sorin Oprescu: „Iar nenorocitul asta de virus face ce face, omoară oameni”

Prefectul Capitalei: „Am avut anumite semnale că în unele locuri s-au produs aglomerări”

Mai mult decât atât, Oprescu este de părere că cea mai mare greșeala pe care o face Statul este că nu le explică cetățenilor de ce trebuie să respecte aceste reguli. „Nu se pot da toate explicațiile în spitale, nu ies să le explice logic, să le spună de ce trebuie așa. Dacă la început exista o comuniune de idei, puține, câte erau ele… Nu știau despre ce e vorba, nu știau care sunt armele medicale cu care să se lupte. După, a venit replică. Și i-a zăpăcit pe oameni. Nu știu cine are dreptate, cum are dreptate. Iar nenorocitul asta de virus face ce face, omoară oameni”, adăugând că, în opinia sa, închiderea magazinelor mai devreme nu are logică. „Erau niște cozi ieri de la benzinării. Majoritatea, tot tineri, nu se dădeau duși de acolo. Oamenii au ajuns să se mănânce între ei. Oamenii intră în depresie că stau între patru pereți”,  a mai spus Sorin Oprescu.

Soluția? Fără sperietură!

Tot potrivit fostului primar general, ar exista și o soluție pentru ca toată lumea să fie fericită: „să se dea niste măsuri care pot să aibă o explicație față de oameni și în același timp să poată să comunice în fiecare zi dar nu la sistemul vă spunem câți morți sunt, câți internați sunt. Să ne mai lase cu sperietura asta! Dacă numai asta aude lumea de un an de zile…”, a adăugat Sorin Oprescu.

Articolul precedentPrefectul Capitalei: „Am avut anumite semnale că în unele locuri s-au produs aglomerări”
Articolul următorVoiculescu anunță „recorduri nedorite” la ATI
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.