Senatoarea „solitară”, Diana Șoșoacă a făcut din nou show, într-o emisiune, declarând în direct că în Israel populația ar fi fost vaccinată cu „arma la tâmplă”. Fără nicio dovadă care să-i susțină afirmațiile, Șoșoacă a continuat să-și expună părerile în direct, spre marea nemulțumire a deputatului PNL Sebastian Burduja, cel care a declarat, în contrapartidă, că și-ar dori ca Ambasada Israelului să se sesizeze cu privire la declarațiile senatoarei.

Șoșoacă: „Lăsaţi-mă cu Israelul şi Marea Britanie, că ăia i-au vaccinat pe oameni cu arma la cap! Încetaţi odată cu dezinformarea oamenilor!”

Mai mult, aceasta a mai spus la România TV că India nu ar fi făcut nicio vaccinare până acum „fiindcă India are oameni normali la cap, nu nebuni puşi în funcţii publice. India şi Bangladesh-ul nu mai au pandemie cu oameni raţionali la guvernare, nu cu tot felul psihopaţi care dau ordine împotriva populaţiei”.

Moment la care, Sebastian Burduja a replicat: „România nu trebui să fie India şi Bangladesh, nici Israel sau Marea Britanie. E prima oară când aud aşa ceva”.

Pfizer și Comirnaty, două denumiri ale aceluiași vaccin

Situația reală a infectărilor, deceselor și vaccinurilor din India

Sursă: Google Stats

Tabel din care observăm că, de la începutul pandemiei, India a înregistrat 12,4 milioane de infectări, 11,6 milioane de vindecări și 164.000 de decese.

Situația vaccinurilor din India este, de fapt, următoarea:

Cât despre situația vaccinării în India, observăm, din nou, că Diana Șoșoacă nu și-a bazat declarațiile pur politice pe surse reale, întrucât, potrivit BBC (cu informații directe de la Guvernul Indiei), până în momentul de față s-ar fi vaccinat 65 de milioane de cetățeni indieni, dintre care lucrători din prima linie și persoane de peste 60 ani. Mai mult, India își propune ca până în luna iunie să reușească vaccinarea a peste 250 milioane de oameni. Astfel, chiar dacă rata de vaccinare ar trebui accelerată pentru ca India să ajungă să-și bifeze targetul, sub nicio formă nu putem vorbi despre o lipsă totală a campaniei de vaccinare în această țară.

Articolul precedentPfizer și Comirnaty, două denumiri ale aceluiași vaccin
Articolul următorAndreea Moldovan: soluții pentru evitarea îngrămădelii
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.