Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Andreea Moldovan, a afirmat că autoritățile sunt, în momentul de față, extrem de îngrijorate din pricina faptului că oamenii continuă să se miște haotic, vorbind despre „aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor”.

Andreea Moldovan: „Cred că este un moment în care să ne şi schimbăm acest mod de a merge zilnic de mai multe ori la magazin să cumpărăm câte puţin, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere”

„Cred că este un moment, pentru noi toţi, să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături, pentru că dacă ne gândim la alte ţări, magazinele se închid în mod obişnuit, fără pandemie, la ora 19:00. (…)”, a declarat Andreea Moldovan pentru Digi 24.

De ce lockdown-ul nu e o soluție? Arafat vine cu explicații

Andreea Moldovan a mai spus că restricţionarea circulaţiei după anumite ora 20:00, în anumite localități unde incidența este mai mare, previne aglomerarea de weekend în spații unde este favorizată apariția virusului.

„Rog încă să mai avem răbdare, să respectăm aceste reguli, pentru că, cu cât le vom respecta acum mai ferm şi mai strict fiecare dintre noi, cu atât vom scurta acest interval de restricţii şi ne vom îndrepta spre acel moment în care să ajungem la acea libertate pe care ne-o dorim”, a adăugat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

Articolul precedentȘoșoacă susține că în India nu există campanie de vaccinare, iar Israelul „a vaccinat cu arma la tâmplă”
Articolul următorDatele a 533 de milioane de utilizatori Facebook, publicate online
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.