Un utilizator al unui forum de hacking a publicat, ieri, datele personale a sute de milioane de utilizatori Facebook, din mai multe țări ale lumii. Deși motivul pentru care a ales să publice aceste date în mod gratuit nu este cunoscut, se bănuiește că, în realitate, expunerea datelor utilizatorilor ar putea să fie de fapt un semnal de alarmă în ceea ce privește securitatea precară a rețelei de socializare.

Avertisment pentru Facebook sau o simplă distracție?

Mai exact, vorbim despre utilizatori din 106 țări din întreaga lume, a căror date le-au fost expuse pe respectivul forum. Dintre cei 533 de milioane, 32 de milioane sunt din Statele Unite ale Americii, 11 milioane din Marea Britanie și 6 milioane din India. Datele scurse includ numere de telefon, numele întregi ale utilizatorilor, ID-uri de Facebook, locațiile acestora, date de naștere, descrieri (bio) și, în anumite cazuri, chiar și adrese de e-mail, a relatat BusinessInsider.com.

Ce spun reprezentanții rețelei sociale despre „scurgerea” de date ale utilizatorilor

Potrivit sursei citate anterior, un purtător de cuvânt din cadrul Facebook ar fi spus că „scurgerea de date” a utilizatorilor ar fi fost posibilă din cauza unei breșe de securitate cu care compania s-ar fi confruntat în 2019.

Pfizer și Comirnaty, două denumiri ale aceluiași vaccin

Astfel, datele utilizatorilor aparțin, în mare parte, acelei perioade. Cu toate astea, multe dintre acestea sunt încă de actualitate, astfel că publicarea lor în online ar putea să atragă după sine consecințe grave pentru cei „expuși”, datele acestora putând fi folosite în mod ilegal de terțe părți.

Articolul precedentAndreea Moldovan: soluții pentru evitarea îngrămădelii
Articolul următorUn week-end plin de bun-simț și logică, de Paștele catolic
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.