Mulți români s-au trezit în situația în care, odată ajunși la centrele de vaccinare, convinși că vor se vor vaccina cu Pfizer, să fie vaccinați, de fapt, cu un ser pe ambalajul căruia scrie „Comirnaty”. Îngrijorați din pricina „erorii”, aceștia și-au manifestat ulterior nemulțumirile, insistând în eroarea produsă din neștiință și spunând că au ales respectivul centru de vaccinare tocmai pentru că acolo se adminitrează Pfizer.

Platforma RO VACCINARE face lumină în cazul celor care au fost vaccinați cu Comirnaty

Într-un mesaj recent, postat pe pagina oficială de Facebook a platformei RO VACCINARE, autoritățile explică relația dintre Pfizer și Comirnaty. În realitate, Comirnaty și Pfizer sunt unul și același vaccin. Confuziile au apărut după ce compania ar fi ales să schimbe etichetele dozelor de vaccin. Astfel, dacă într-o primă instanță, pe etichete a stat scris PfizerBioNTech, ulterior producătorul s-a răzgândit și a schimbat denumirea în BioNTech și-atât. Ca mai apoi să se răzgândească din nou și să redenumească eticheta folosind numele real al vaccinului anti Covid-19, Comirnaty.

Bulai nu mai vrea să audă de cei care strigă „Jos pandemia!”

Pfizer BioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului

Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experiența trăită prietenilor, rudelor și vecinilor. Când le venea rândul acestora, toți se așteptau să vadă eticheta Pfizer. Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris.

au scris reprezentanții RO VACCINARE

În plus, autoritățile au ținut să reamintească: „Vaccinarea cu oricare dintre vaccinurile autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului este sigură, gratuită și voluntară”.

Articolul precedentBulai nu mai vrea să audă de cei care strigă „Jos pandemia!”
Articolul următorȘoșoacă susține că în India nu există campanie de vaccinare, iar Israelul „a vaccinat cu arma la tâmplă”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.