Secretarul de Stat, Raed Arafat a vorbit, în cursul serii trecute, despre restricțiile actuale, făcând o paralelă cu un eventual al doilea lockdown. Arafat a menționat că, deși lockdown-ul ar fi fost o soluție mult mai rapidă pentru asigurarea reducerii numărului de infectări zilnice, măsura nu ar fi fost sustenabilă pentru economie, fiind nevoie de un echilibru în momentul de față.

Arafat explică de ce lockdown-ul nu este cea mai bună soluție

„Problema lockdown-ului total…are, într-adevăr, efect mai rapid pe partea de limitare, dar are şi un impact economic mult mai serios. Noi, mergând pe weekend la început, în weekend impactului economic este mai limitat, după care prelungim pe timpul săptămânii când se ajunge la altă incidenţă, pentru că impactul într-adevăr se suportă mai mult economic, dar în acelaşi timp, oamenii totuşi merg la lucru şi anumite activităţi funcţionează mai departe”, a declarat Raed Arafat la Digi 24, aseară.

Șeful DSU a mai spus că, deși măsurile actuale sunt cu mult mai blânde decât un eventual lockdown, oamenii continuă să încalce regulile. „Întrebarea care a fost, de ce am coborât ora, aici nu suntem singurii care am făcut acest lucru… nu ai unde să te duci la cinematograf, nu ai unde să te duci în altă parte, dar rămâne partea privată, partea celor care încalcă regula în mai multe spaţii şi unde Poliţia de mai multe ori a intrat, a amendat, dar fără un efect major. Dar poliţia a prins şi cazuri în care era un party cu 100 de oameni într-un apartament.”

Voiculescu s-a ales cu o amendă de 1.500 lei

„E adevărat că asta înseamnă că durata este mai lungă”

Raed Arafat

În cadrul aceluiași interviu, Arafat a amintit de multele cazuri în care poliţia a amendat, însă fără efect major. „Dar poliţia a prins şi cazuri în care era un party cu 100 de oameni într-un apartament. Acum, la fiecare situaţie, există oameni care vor încerca să încalce şi acest lucru, din păcate, este un lucru observat, dar regula, în general, este o regulă pe care o vedem în alte ţări. Sunt mai multe ţări care au avut oră de interdicţie a circulaţiei şi ora 11 sunt puţine care au avut-o”, a adăugat Arafat.

Articolul precedentPrimăriile orașelor din țară cer Ministerului Sănătății bani prin PNRR pentru spitale
Articolul următorAmenzi noi și percheziții, în urma protestelor violente de luni, din Capitală
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.