Foto: Captură Digi24

În data de 31 martie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, era suprins de jurnaliști (ulterior fotografiat și filmat), în timp ce nu purta mască pe holurile Parlamentului. Între timp, opinia publică se inflama, iar opozanții politici cereau ca Voiculescu să răspundă în fața legii și să fie amendat corespunzător pentru fapta sa. Ca răspuns acuzelor, ministrul își recunoștea fapta și declara că o regretă, ba mai mult, că e pregătit să achite amenda, dar că speră ca aceasta să fie „cât mai mică”. Nu avem idee dacă suma de 1.500 lei reprezintă o amendă mică sau o amendă mare pentru Vlad Voiculescu, însă ea reprezintă realitatea pe care acesta trebuie să o scoată din buzunar.

Poliția Capitalei anunță că un membru al Guvernului a fost amendat, fără să menționeze însă, dacă este, sau nu, vorba despre Voiculescu

„Direcţia Generală de Poliţiei a Municipiului Bucureşti vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măştii de protecţie”, a transmis Poliţia Capitalei.

La rândul lui, Voiculescu a declarat că „este absolut necesar ca oamenii să respecte regulile, oamenii, companiile, partidele politice în ansamblul lor sau politicienii, este necesar atât să respecte regulile, cât şi să îndemne pe toată lumea să facă lucrul acesta. În sensul acesta, am luat legătura şi eu şi m-am cerut amendat”, adăugând că va „contribui la bugetul statului şi îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenţie vinovată de altfel”, a mai spus ministrul, citat de Spotmedia.ro.

Vlad Voiculescu, fără mască pe holurile Parlamentului

Articolul precedentMetrorex îi somează pe proprietarii spațiilor comerciale de la metrou să elibereze locația
Articolul următorCâțiva chirurgi dintr-un spital din Rusia au continuat o operație, cu toate că spitalul era cuprins de flăcări
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.