Compania Metrorex a anunțat că proprietarii de spații comerciale de la metrou au termen până la sfârșitul acestei zile să elibereze locația. În cazul în care vor exista, printre aceștia, și proprietari care nu vor elibera, de bună voie, perimetrul, se va trece la evacuare forțată, începând cu săptămâna viitoare.

Metrorex atrage atenția că respectivul contract a expirat încă din 2018

Mai mult decât atât, se amintește că formalitățile contractuale dintre sidicatul USLM (cel condus de fostul parlamentar PSD, Ion Rădoi) și companie ar fi expirat din 2018, astfel, închirierea spațiilor comerciale nu mai este susținută legal. Compania a adăugat faptul că respectivele spații comerciale reprezintă un pericol pentru siguranța cetățenilor, după cum urmează:

● spațiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgență;
● îngreunează accesul la hidranții interiori;
● nicio construcție după 2010 nu are aviz ISU.

„Compania Metrorex avertizează, pe această cale, că termenul acordat pentru eliberarea spațiilor comerciale, care funcționează ilegal pe domeniul public al statului, expiră la miezul nopții. Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent”, transmite Metrorex, într-un comunicat de presă, potrivit Hotnews.ro.

Reamintim că în data de 26 martie (vineri), un protest spontan organizat de sindicatul condus de Ion Rădoi a paralizat traficul din subteran, dând naștere haosului în Capitală. Locuitorii Bucureștiului s-au trezit în postura în care să caute soluții pe loc, pentru a se deplasa către locul de muncă, aglomerând celelalte mijloace de transport, într-o perioadă nerecomandată, în care Capitala e încă la limita carantinării.

Blocarea metroului bucureștean a dus la o pagubă de circa 2,8 milioane de lei. La scurt timp, Ion Rădoi își anunța „victoria”, adăugând că a căzut la pace cu autoritățile – anunț dezmințit ulterior de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Câți bani a pierdut Metrorex, în urma grevei spontane de vineri?

Articolul precedentPNL anunță posibile schimbări la vârful DSU
Articolul următorVoiculescu s-a ales cu o amendă de 1.500 lei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.