Liberalul Radu Carp, fost secretar executiv al PNL şi fost preşedinte al PNL Sector 4, a făcut câteva referiri la coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, căruia i-a atras atenția, într-o postare pe Facebook să acorde mai multă atenție  datelor oficiale de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) atunci când face declarații publice privind vaccinarea. Carp a lansat, de altfel, un scenariu, potrivit căruia Gheorghiță l-ar putea înlocui pe Arafat la conducerea DSU, unde se află de 14 ani.

„Este pentru prima data cand Valeriu Gheorghita a oferit public date gresite despre imunizare, in aceasta seara la Digi 24: Romania nu a imunizat 15% din populatie, ci 6,2%, respectiv 12,4% doar cu prima doza.

De fapt, daca realizez o panorama a declaratiilor oficiale din ultima vreme, observ doar numere brute, rar procente din populatia totala, iar cand se dau procente se face deseori confuzia intre imunizarea partiala cu o doza si totala cu doua doze. 6,2% din populatie imunizata este inca mult sub capacitatea de vaccinare a Romaniei.

De ce este important sa i se atraga atentia domnului Gheorghita sa foloseasca datele oficiale, cele ale ECDC? Foarte posibil ca domnia sa ii ia locul lui Raed Arafat la conducerea DSU si ar fi ingrijorator daca din aceasta pozitie s-ar transmite date care nu corespund adevarului”, a scris Carp, pe pagina sa de Facebook.

Vaccinarea copiilor

În cadrul aceleiași emisiuni, de la Digi24, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că în curând se va putea vaccina și populația tânără, adică copiii cu vârste sub 15 ani.

„Estimăm că într-o perioadă medie de două luni vom avea autorizarea oficială, atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani, să se vaccineze, între 12 şi 15 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiţă. Potrivit medicului, până în prezent, în România, câteva mii de persoane, majoritatea cu unele boli cronice, cu vârste de 16-18 ani s-au vaccinat deja împotriva Covid 19.

„OMUL Raed”, susținut de 141 de coordonatori din sistemul de urgenţă din țară: „Acest sistem a fost construit în 30 de ani dar poate fi distrus în 30 de zile”

Articolul precedentIncendiu la un spital din Germania: un pacient a decedat, cinci sunt grav răniți
Articolul următorMetrorex îi somează pe proprietarii spațiilor comerciale de la metrou să elibereze locația