În urma protestului spontan de vinerea trecută, de la metrou, Metrorex a făcut calculul și a ajuns la concluzia că a înregistrat pierderi uriașe care însumează, aproximativ, 2,8 milioane de lei. Mai mult decât atât, compania a anunțat că are de gând să-i tragă la răspundere pe cei responsabili pentru organizarea protestului care a paralizat o Capitală întreagă.

Piederile înregistrate de Metrorex, pe categorii:

„După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajaţii care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Şi acestea sunt pagube provocate companiei. Şi pentru că metroul nu a circulat, compensaţia pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei”, a transmis, în cursul zilei de ieri, Metrorex.

Bode anunță totalul amenzilor date în urma protestului spontan de la metrou, de vineri

Protestul de vinerea trecută, un exercițiu de putere

În mod sigur, atunci când vine vorba despre protestul de vineri, cel în urma căruia Metrorex anunță pierderi colosale, vorbim, în primul rând, despre o palmă dată bucureștenior, cei care s-au trezit pe ultima sută de metri în postura în care să nu știe cu ce vor ajunge spre locurile de muncă. Ulterior, aceștia au fost nevoiți să se înghesuie în mijloace de transport adiacente, o nouă palmă dată, însă de data aceasta eforturilor autorităților de a micșora numărul de infectări din fiecare zi.

Acțiunea de protest a fost considerată ca fiind ilegală.

Articolul precedentAvocatul Poporului a căutat hotărârile CNSU în Monitorul Oficial și, pentru că nu le-a găsit, vrea ca premierul să explice unde sunt
Articolul următorCiolacu: „Cred că lumea a ieșit în stradă din disperare”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.