Renate Weber (captură video)

Renate Wener a observat luna aceasta că din Monitorul Oficial lipsesc anumite documente, care în opinia sa ar fi trebuit publicate de îndată ce au fost adoptate. Hotărârile la care face referire Avocatul Poporului sunt cele legate de măsurile luate pe durata stării de alertă, care „nu au respectat regimul publicității actuui normativ”.

Referirea acesteia este la fiecare dintre hotărârile adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la începutul acestui an și până în prezent, dar care lipsesc din MOf. Totodată, hotărârile nu se regăsesc nici pe site-urile unde guvernul își publică de regulă informațiile oficiale.

Din ce își asumă Renate Weber sub semnătură într-o sesizare transmisă premierului Florin Cîțu și CNSU, „în timp ce hotărârile nr 1-11 și nr 15-20 din anul acesta au fost postate pe site-urile oficiale, hotărârile 12/2021, 13/2021 și 14/2021 nu au fost postate nici în Monitorul Oficial, nici pe aceste site-uri. Astfel, se poate reține o încălcare a prevederilor articolului 31 din Constituție privind dreptul la informație și a celorlalte dispoziții legale incidente.

Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ şi că prin această operaţiune se asigură accesul publicului la conţinutul acestuia, vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, se arată în documentul care a ieșit azi din registratura AvP

Articolul precedentConstanța, în cea de-a treia zi de protest. Se cere demisia președintelui Iohannis
Articolul următorCâți bani a pierdut Metrorex, în urma grevei spontane de vineri?