Președintele PSD, Marcel Ciolacu respinge orice implicare a partidului în organizarea protestelor din țară. Declarația a fost făcută, marți, la România TV, unde a ținut să precizeze că alegerile anticipate sunt singura soluție pentru a ieși din această criză.

Cred că lumea a ieșit în stradă din disperare. Cred că s-au săturat de atâta aroganță și de minciună. Nicio coordonare coerentă. Toate măsurile sunt luate pompieristic și fără efect. În starea de urgență, cel mai important ministru, al Sănătății, era fără mască. Astăzi am văzut-o și pe doamna Turcan fără mască. Nu poți să îi faci pe români teroriști, iar guvernanții să nu respecte nicio regulă. Toate minciunile pe care le spun de un an și jumătate au început să se întoarcă împotriva lor.

Marcel Ciolacu, președinte PSD

Proteste anti-măsuri care să respecte măsurile sanitare

Marcel Ciolacu a mai spus că lecția cea mai usturătoare pentru Putere este ca protestatarii să manifeste respectând măsurile sanitare. „Categoric că noi nu avem nicio implicare în aceste proteste. Eu mi-aș fi dorit ca oamenii să le dea o lecție mai usturătoare: să respecte toate regulile impuse. Se vede că e cel mai incompetent guvern pe care l-a avut vreodată România. Președintele ar trebui să recunoască ce greșeli a făcut. E dreptul românilor să manifeste. Vedem că a ieșit toată țara în fiecare zi. Eu văd ce se întâmplă la tv și vorbesc cu colegii mei care pun filmulețe din toată țara”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Alegeri anticipate și moțiune de cenzură

Ciolacu e de părere că soluția ar fi alegerile anticipate și și-a exprimat încrederea că moțiunea de cenzură pe care o va iniția PSD împotriva Guvernului Cîțu va trece. „Nu cred că mai este nevoie să negociem cu cineva. Guvernul minte în fiecare zi românii. Nu poți să spui încontinuu că sunt românii de vină”, a adăugat acesta.

A treia zi de proteste

Noi proteste au avut loc în București, pentru a treia seară la rând. Inițal, 150-200 de oameni s-au adunat în Piața Universității, iar de acolo au mers în marș pe traseul Ministerul de Interne – Piața Victoriei – Palatul Cotroceni, pe traseu numărul acestora devenind considerabil mai mare. Noi manifestații față de restricțiile impuse în contextul pandemiei au avut loc în mai multe orașe. La Craiova, manifestanții au strigat printre altele „Jandarmii e cu noi”, apoi au dat foc unor fotografii cu șeful DSU, Raed Arafat, potrivit Hotnews.

La Galaţi au fost zeci de protestatari în stradă, dar și un incident ce a implicat un minor. Jandarmii au descoperit, în buzunarul unui băiat de 13 ani un briceag. Potrivit jandarmilor, băiatul a participat la protest şi luni seara. Jandarmii încearcă identificarea copilului şi a părinţilor acestuia.

La Timişoara şi Sibiu, unde în ultimele două zile numărul protestatarilor a fost mare, marţi aceştia au lipsit.

Constanța, în cea de-a treia zi de protest. Se cere demisia președintelui Iohannis

Articolul precedentCâți bani a pierdut Metrorex, în urma grevei spontane de vineri?
Articolul următorDaea, despre Oros: „A dovedit că nu este nici demnitar, nici parlamentar, nici specialist și nici om”