Petre Daea, cel care a condus Ministerul Agriculturii în guvernarea PSD, se arată dezamăgit de prestația actualului ministru Adrian Nichita Oros din timpul discuțiilor pe tema moțiunii simple care îl viza. Fostul ministru pare că avea pretenții mai mari de la Oros, iar în plus față de ceea ce îi reproșau colegii săi social democrați ar mai avea ceva de adăugat.

Din ce detaliază Daea, Oros ar trebui să aibă mai multă experiență – cel puțin pentru a răspunde acuzațiilor, dat fiind că este a doua oară când este subiectul unei moțiuni simple, însă îl califică pe acesta ca fiind „jenant”.

Una peste alta, Daea consideră că moțiunea „și-a atins scopul”, chiar dacă nu a trecut, și a ajuns la o concluzie, pe care o și explică: cel care i-a luat locul la minister „nu este nici demnitar, nici parlamentar, nici specialist și nici om”.

Jenant, domnule Oros!
…zi importantă în Parlamentul României, când s-a pus în discuție în Camera Deputaților moțiunea simplă cu titlul “Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nichita OROS”, instrument politic necesar și util pentru a corecta derapajele guvernanților în exercitarea misiunii lor.

Prin conținutul și logica prezentării, moțiunea și-a atins scopul în sensul că a putut prezenta corect opiniei publice neîmplinirile din domeniu, greutățile cu care se confruntă fermierii și derapajul în actul de conducere al ministrului.
În schimb, domnul Oros, care se afla pentru a doua oară în fața unei moțiuni simple, deci avea experiența unui asemenea eveniment și, totodată, posibilitatea de a se reabilita în fața agricultorilor, a opiniei publice, a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu este:
●nici demnitar (ca membru al guvernului),
●nici parlamentar (ca senator),
●nici specialist (ca medic veterinar),
●și nici om.

Să le luăm pe rând și să le probăm cu faptele dumnealui:
●a fi demnitar înseamnă printre altele, a fi demn, a accepta și recunoaște greșelile și neîmplinirile; ori domnul Oros, prin intervenția din parlament, a dovedit contrariul (a se vedea conținutul intervenției, nerecunoașterea stării de fapt)
●a fi parlamentar înseamnă a respecta jurământul de credința pe care l-ai depus în fața țării, respectând Constituția și legile- nu le respectă nici pe cele pe care le-a promovat în calitatea sa de parlamentar, (a se vedea legea nr. 236/2020 pentru stimularea producătorilor agricoli care comercializează produsele agricole primare, produse pescărești și de acvacultură, legea muntelui și altele)
●a fi specialist, medic veterinar, înseamnă că te preocupă combaterea și eradicarea bolilor la animale, indiferent de specie și de gradul de afectare. Cum să înțelegem noi, că pe domnia sa, în calitate de medic veterinar, de Prim Vicepreședinte al Colegiul Medicilor Veterinari din România, nu-l interesează pesta porcina africană afirmând că aceasta este atributul numai al ANSVSA, iar în calitate de ministru nu a solicitat în cele 17 luni niciodată întrunirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Centrului Național de Combatere a Bolilor, unde este membru cu răspunderi în acest domeniu ?!
●ca om, cum poți să nu răspunzi la telefoanele agricultorilor, ale oamenilor necăjiți, să nu-i primești la discuții, să nu le asculți plângerile lor și să-i consideri pe unii dintre ei ca fiind vânători de subvenții ?!

Chiar dacă prin votul politic și prin decizia prim-ministrului, moțiunea nu se concretizează prin demitere, dumnealui trebuie să rețină că mărirea și decăderea sunt pe același scaun, autoritatea ți-o dă funcția, însă prestigiul ți-l câștigi singur.
Decăderea și lipsa de prestigiu este de actualitate pentru domnul Oros!

Mi-e teamă și nu aș fi surprins, ca în sălile de curs ale studenților să apară întrebarea “Ce ați lăsat în urma dumneavoastră ca ministru?” Dacă ar prezenta cele spuse în parlament ar fi jenant, iar sala ar rămâne cu siguranță goală, întrucât niciodată realitatea nu poate fi ascunsă.
Doar faptele dau măsura vorbelor!
Agricultorii merită mai mult, iar eu le doresc tuturor un an agricol bun!
”, scrie Petre Daea pe Facebook.

Articolul precedentCiolacu: „Cred că lumea a ieșit în stradă din disperare”
Articolul următorGermania a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca la cei peste 60 de ani