Ministrul de Interne, Lucian Bode a anunțat că, în urma protestului spontan de la metrou, de vineri, cel care a blocat o Capitală întreagă, au fost aplicate 109 amenzi, în valoare aproximativă de 145.000 de lei. Mai mult decât atât, Bode a spus că vor exista urmări și sancțiuni suplimentare pentru cei care au protestat în subteranul bucureștean. Ministrul a menționat, de asemenea, că în gestionarea situației au fost luate în calcul colaborări cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, premierul Florin Cîțu, cât și vicepremierul, Dan Barna.

Lucian Bode: „Am legitimat 270 de persoane și am aplicat 109 sancțiuni în valoare de 145.000 de lei”

„În primul rând, la prima oră a dimineții am interzis accesul cetățenilor în stațiile de metrou. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu eram prezenți cu efectivele MAI și bucureștenii, obișnuiți să acceseze metroul în fiecare dimineață, intrau în stațiile unde era deja acel protest în desfășurare. Am suplimentat efectivele MAI pentru fluidizarea traficului la suprafață și pentru a-i determina pe oameni să respecte regulile de protecție în stațiile STB. Vreau să spun că am avut o discuție în primele ore ale dimineții cu domnul primar general Nicușor Dan și așa cum ați putut observa, STB a suplimentat numărul de autobuze cu aproximativ 15%. De asemenea, am crescut numărul de intersecții în care circulația era dirijată de polițiști de la 49 la 74”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, într-o conferință de presă, organizată de la PNL.

Orice nemulțumire ai avea ca sindicalist nu ai voie să pui în pericol viața oamenilor.

Lucian Bode

Conform spuselor lui Lucian Bode, intervenția în forță ar fi fost posibilă doar cu acordul Prefectului Capitalei, cu toate astea declarându-se mulțumit de faptul că s-a revenit la normal, în urma negocierilor. Chiar și așa, în plus față de amenzi, unii dintre participanți s-ar putea să suporte consecințele legii. „Justiția trebuie să se pronunțe. Sunt convins că toți cei care se fac vinovați de încălcarea legii suplimentar față de ceea ce noi am aplicat la fața locului, acele sancțiuni, 109 la număr, legitimând 270 de protestatari, vor merge înainte.”, a conchis Lucian Bode.

Protestul de la metrou e suspendat, circulația rămâne suspendată

Articolul precedentCiolacu: „Cîţu vine cu mâna întinsă la noi să cerşească ajutor”
Articolul următorGabriela Firea, împotriva noilor restricții, cele despre care crede că „adâncesc haosul”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.